Heb jij kinderen op de lagere school? Dan hoop ik dat je al van de app Musical.ly hebt gehoord. Deze app is intussen razend populair bij kinderen uit de basisschool en is een echte hype. 

Voor de onwetenden: Musical.ly is een sociaal netwerk waar gebruikers zich een ster voelen door te dansen en te playbacken op hun favoriete muziek. Dit levert uiteindelijk een videootje op van 15 seconden dat kan bewerkt en gedeeld worden met volgers en vrienden op de app.  Maar ook via Instagram, Facebook of een ander sociaal netwerk. (laat dat al je eerste alarmsignaal afgaan? goed zo)

Jij denkt dat jouw kind niet met Musical.ly bezig is? Think again. Check gewoon zoon of dochters tablet eens. Of vraag het eens na. ALLE kinderen kennen de app. Het is intussen een ware hype. Musical.ly werd razendsnel beroemd en verzamelde op amper een jaar tijd maar liefst 130 miljoen gebruikers.

Zoals er Youtube-sterren bestaan, zijn er intussen ook Musical.ly-sterren. Dit zijn de bekendste: Lisa en Lena uit Duitsland  Want stoer doen op muziek, of je een echte ster wanen in je eigen clip is natuurlijk spek naar de bek van tieners en pré-tieners. Maar intussen doen dus ook de basisschoolkinderen lustig mee. Wel dus even opletten met het sociaal netwerk-gegeven. Je wilt niet dat je 6-8-12- (wat zeg ik 14, of nee 16-)jarige dochter sexy staat te dansen terwijl de wereld meekijkt. (En dat sexy dansen doèn ze, geloof ons vrij.) 

Sluit gewoon de account af voor de buitenwereld (*dat kan! doen!) en laat je kinderen zich helemaal uitleven. Want het blijft natuurlijk wél heel leuk speelgoed.  Zolang je een oogje in het zeil houdt, kan je die kinderen gewoon lekker gek laten doen voor de camera. Zij kunnen niet alleen hun creativiteit kwijt, maar leren ook hoe je de beste camerastandpunten kiest, én hoe je in 15 seconden een verhaal vertelt met een video. Top, toch?

musically   *Musical.ly downloaden kan je voor Apple hier , en voor Android hier *Hoe zet je een Musical.ly-account privé? 1. Ga naar je profielpagina en kies settings-knop in de rechter bovenhoek.   2. Scroll naar beneden tot je “private account” ziet, kies on/off.