November is dé boekenmaand bij uitstek. Je hebt dan ook dat ene hele grote boekenevent in Antwerpen. Lukt het je niet om  die richting uit te gaan? Vind je dat daar wat te druk? Geen probleem! Blijf lekker in je stoel/zetel zitten. Wij houden hier onze eigen ieniemienieboekenbeurs. Check it!

All by myselfPf37nqcT9X4BhEzhIPALh8gQJy4eXYf4BYoxz38O.jpeg

Me, myself and I - Alweer een heel leuk boek in de Snor familie. Deze keer eentje voor jezelf en over jezelf. Van wetenschappelijke weetjes over grappige dingen tot tenen- en haarlezen toe.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

We zijn allemaal curieuzeneuzen, ook naar onszelf. Een heel leven lang. En al je minder goeie eigenschappen die je hier terug vindt? Hey, dat is ok. Ze staan in een boek beschreven, met humor (we like), dus zo erg zal dat dan wel niet zijn zeker?

Me, myself and I -  Uitgeverij Snor

VuilerikYLG1yXEWGAyQI4XV2Y1G3w3WaZi81ODRgwk6VNPw.jpeg


Vuile vingers - Een boek vol verfrissende ideeën om met jezelf en je kinderen creatief aan de slag te gaan. Veel met spullen die je gewoon in huis hebt liggen. Bij elke activiteit staat de moeilijkheidsgraad aangegeven, dus er staat werkelijk geen leeftijd op. En er staan ook heel veel leuke en duidelijke foto's in.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Omdat het wel wat meer mag zijn dan een kleurplaat af te drukken van tinternet om dat dan mooi binnen de lijntjes in te kleuren. Met dit boek mag/moet je heel veel experimenteren en vuil zijn en ploeteren en knoeien. Dat vinden wij hier heel tof!

Vuile vingers - Lynn Bruggeman - De Eenhoorn, 2018

Piet en Sintn5V6aShFWl060k6UENVcoOvPUfM8oGS1vDwkBdVF.jpeg

Piet en Sint en het slimme kind - Een prentenboek over, wie kan het ook anders, Sint en Piet. Sint en Piet hebben hun nachtje niet. Ze kloppen aan bij het huis van Loulou die hen te hulp schiet

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Omdat een verhaal over de Sint altijd een winner is. En het verhaal gaat er eigenlijk ook over dat het niks veranderd aan hoe je bent, welke verpakking er ook rond zit. Een verhaal achter een verhaal, dus. Iets om over na te denken.

Piet en Sint en het slimme kind - Gerda Dendooven - Querido, 2018 - 4+

Meer dan gewoonlRnYiaY192RoYdEebi05VWO9UlPIHMnJQsa6M4V2.jpeg


Maak elk moment buitengewoon - Een boek met eindeloos veel tips. Of het nu gaat over kadootjes pimpen, unieke uitstappen, de perfecte planningen maken. You name it, het staat er in!

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Because we loooove tips!  Als ze maar haalbaar zijn. En duidelijk omschreven. En dat zijn ze. We kunnen er dus allemaal mee aan de slag.

Maak elk moment buitengewoon - Mariska Blommaert - Standaard Uitgeverij, 2018

De reis van je leven!UNc4Xo7sHu4OfGmzUcXRu8Vzhispf61jKDSKy795.jpeg

De trein naar onmogelijke bestemmingen - Het eerste boek in een reeks vol avontuur en magie voor lezers vanaf 10 jaar. Mysterieuze pakketjes die op onmogelijke bestemmingen moeten bezorgd worden. Suzy maakt er werk van, maar kan ze dat?

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Omdat de titel alleen al enorm triggert. Een magische reis? Met de trein? Naar onmogelijke bestemmingen? Goh, daar dromen we toch allemaal van.

De reis naar onmogelijke bestemmingen - P.G. Bell - Moon, 2018 - 10+


Heb jij nog aanraders voor onze boekenclub? Laat het zeker weten op redactie@maisonslash.be of via de comments. #theparentsarealright!