Nog lang niet klaar om uit je winterslaap te treden en wil je gewoon keihard uren aan een stuk liggen stinken in je zetel tot de lente daar weer vrolijk staat te blinken? Hey, dat is dik ok, wij begrijpen dan volledig! Maar ga dan meteen ook lekker bingewatchen met deze Spaanse topreeksen op Netflix. Dàt brengt dan toch alvast wat zon tijdens donkere, grijze dagen. En ook veel zeemzoeterige romantiek! (We hebben het dus niet over Casa de Papel!) Ideaal om die welverdiende me-time te vullen, niet?!

Grand Hotel

Een luxueus hotel, begin jaren 1900, in Spanje! Vul dat nog eens met tal van mysteries, moorden, misverstanden en onmogelijke liefdes en we zijn vertrokken voor 3 seizoenen lang. Alles is goed om een woordje Spaans bij te leren. Als je zot was van Downton Abbey, dan word je het nog meer van dit!

Chicas del cable

Deze serie speelt zich af in de jaren 1920 in Madrid, met een hedendaagse twist. Vijf vrouwen met elk hun verhaal die werken voor een telefoonmaatschappij én de emancipatie van de vrouw. Wie houdt van prachtige kostuums met schoon mensen erin, wat drama en de Spaanse taal: diviértete! (wat zo veel wilt zeggen als 'veel plezier', naar 't schijnt!).

Velvet

Met deze reeks zitten we in de jaren 1950 en is zo verslavend als een zakje borrelnoten met een jasje van paprika aan. De erfgenaam van een modehuis en de naaister uit het atelier opgevoed door haar oom worden verliefd en de rest kan je al raden. Veel dingen die niet 'mogen' en toch gebeuren, en dat allemaal in 't Spaans. Je zou er zowaar je slaap voor laten, serieus! Voor de real addicts, er werd ook een spin-off gemaakt: Velvet Colecciòn.


Alta mar

We hadden al het hotel, de telefoonmaatschappij en het modehuis. Dus wat ontbreekt er nog in het rijtje? Juist, wat intriges, suspense en stormen op een boot! Twee zussen, die verstrikt geraken in een hoop familiegeheimen, en een zeekapitein, die er uiteraard net wat gesofisticeerder uitziet dan kapitein Haddock, die ter hulp schiet. Moet er nog chorizo zijn?