Af en toe komen we een boek tegen dat we waarlijk de moeite vinden voor slashparents. Zo'n info schreeuwt gewoon om een overzichtje. Deze 6 gloednieuwe boeken moet je gewoon lezen! Tip voor op vakantie? 

Meester Mark rekent het goed

meester mark 2Mark van der Werf is intussen wereldberoemd in Nederland als Meester Mark. Via zijn facebookpagina geeft hij ons een inkijk in de leukste kinderlogica uit de klaslokalen. Dagelijks krijgt hij van collega juffen en meesters de grappigste en ontroerendste pareltjes door. "Meester Mark rekent het goed" is een boek om heerlijk te genieten van tonnen grappige kinderkronkels.

 

Slaap kindje slaap verdomme

slaap kindje slaapJournaliste en columniste Lotte Debrouwere koos er drie jaar geleden voor om alleen een kind op de wereld te zetten. Haar eerlijke relaas las je al eerder in haar columns in Het Nieuwsblad. Intussen zijn de doodeerlijke verhalen gebundeld in het boek "Slaap kindje slaap verdomme". Het ouderschap zoals het écht is, zeg maar.

 

Superverslavend

superverslavendWe onderschatten met z’n allen de immense tijd hoelang we op het net surfen. En met het succes van de smartphones stijgt die trend alleen maar. We schreven er onlangs dit artikel nog over. Ook het boek ‘Superverslavend’ van Adam Alter – onlangs vertaald en uitgebracht in België- bevestigt de trend. Na het lezen van dit boek snáp je waarom er niet meteen geluisterd wordt als jij roept dat de tafel gedekt moet worden. Onze kinderen imiteren massaal onze digitale verslaving. Een dikke vette aanrader (en eye opener!)  

Don't give a fuck

don't give a fuck"Don't Give a Fuck" gaat over het terugwinnen van de kwaliteit van je leven. Een boek dat voortborduurt op de opruimmethode van Marie Kondo. Maar waar zij zich toelegt op het fysieke opruimen, gaat dit boek over het mentale opruimen. Het opruimen van je beperkende gedachtes en onnodig schuldgevoel. Euh hallo vakantie-lectuur!    

De natuurwetten van het kind

natuurwetten van het kindZorgt het klassieke onderwijs voor kinderen die minder snel leren? Ja!, zegt Céline Alvarez, taalkundige en leerkracht uit Frankrijk. In 2014 startte ze met een experiment in een klasje in een achtergestelde buurt. Alvarez wou testen of haar vermoedens klopten en schreef er vervolgens een boek over. "De natuurwetten van het kind" was een mega bestseller in Frankrijk. Maison Slash schreef er onlangs ook een artikel over. Meer lezen hierover doe je hier.    

Vaderklap

vaderklapDe schrijvers van dit gloednieuwe Vaderklap-boek zijn papabloggers Dimitri Desender en Pieter Declercq. Ongeveer een jaar geleden lanceerden ze tussen het mommy-geweld hun blog Vaderklap specifiek voor jonge papa's. Deze ondernemende vaders zagen het snel grootser en droomden intussen ook van een inspiratiebron op papier.  Enter het boek. Via persoonlijke anekdotes, interviews en coole activiteiten willen ze hun collega-vaders boeien en inspireren. Het resultaat is een boek vol eigen verhalen, mooie foto's en leuke illustraties. Verplichte lectuur voor alle jonge vaders!