Niks plezanter dan op een druilerige herfstdag onder een gezellige warme sazie te kruipen met ne warme choco en een fijn boek! Moet het nu toch niet lukken dat de herfst er is én dat we ook voor deze maand weer wat toffe boeken in je schoot te werpen hebben. Nu de choco nog...

Een nieuw Heerlijk Hoorspelr7UnFiZb9mDzvPvqlVGLvDOhW5GI9iaDelw7fQ1O.jpeg

Reinaert De Vos - Alweer een fantastisch nieuw luisterverhaal mét boek van Het Geluidshuis. Deze keer het verhaal van Reinaert, Bruin, Tibeert en co gepimpt met heel veel liedjes en knotsgekke poing-, spaloef- en benggeluiden.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Omdat je met zo'n luisterverhaal "vergeten" verhalen op een plezante manier aan je kinderen verkocht krijgt. En waar je ook als ouder nog heel gretig wil meeluisteren. Veel lach-, zing-, dans- en luisterplezier voor heel de familie. In bad, in den otto, aan de afwas,...

Reinaert De Vos - Paul Wauters, Koen Brandt & Mark Borgions - Het Geluidshuis, 2018 - 8+

Das lekkerq3LaJkeg8xFo9RdIJgM7cZ3GSnGkhPMwDTSIzggA.jpeg

Van gin tot pap - Een boek vol tips & tricks bij het opvoeden van de (soms) kleine en grote monstertjes die je in huis lopen hebt. Daarnaast ook échte verhalen en quotes van moeders zoals jij en ik.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Omdat het geruststellend is te lezen dat het ook op een ander niet altijd je dat is met heel dat opvoedgedoe. Alleen maar heel veel onvoorwaardelijke liefde voor die koters in huis! Maar bij momenten is het gewoon ploeteren en dan kan dit boek wel een handig hulpje zijn. En een drankje ook!

Van gin tot pap - Isabel Boons - Borgerhoff & Lamberigts, 2018

DIY vriendjeCwZR2UtpWpaNJXIQ3syFpPLDxK5KRQU051QKqI02.jpeg

Max maakt een vriend - Max, die net verhuisd is, wordt door zijn moeder naar buiten gestuurd om een nieuwe vriend te "maken". Hij gaat aan de slag met planken, een kapstok en een lampenkap...Een prentenboek/voorleesboek over verhuizen en nieuwe vrienden maken.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Omdat we met z'n allen weten dat vriendjes en vriendinnetjes hebben belangrijk en gewoon ook tof is. In nieuwe situaties of voor sommigen onder ons niet is het niet altijd even gemakkelijk om nieuwe vriendschappen te maken. Ideaal verhaal om je ietwat onzekere of vers-in-de-buurt kleuter over de drempel te halen.

Max maakt een vriend - Claudia Jong & Kristof Devos - De Eenhoorn, 2018 - 4+

Razend spannendJcqn3N1MLMAFphn7zsD8wDZaOpvZsXAASMkqm90w.jpeg

Katvis - Ate leert Baptiste online kennen. Ze houden van dezelfde youtubers en whatsappen de hele tijd met elkaar. Baptiste komt in de problemen en Ate schiet te hulp...Een spannend verhaal over valse online vrienden, echte gangsters en een kip die Beyoncé heet. 

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Nee, hoe graag je dat ook wilt, we zijn niet altijd op de hoogte van wat onze kinderen allemaal op hun schermpjes uitspoken en met wie ze daar in contact zijn. En we weten ook dat niet elke tiener open staat voor constructieve gesprekken. Met dit boek komen ze er zelf achter dat het niet ok is om online vriendschappen te sluiten met onbekenden. Redelijk actueel, lijkt ons!

Katvis - Tjibbe Veldkamp - Querido, 2018 - 10+

Om je familie te bewaren5t2aFYbSVWlgaYlexV9KiGzPbKPXU9vFks5vPYNH.jpeg

Family & me - Een doe- en bewaarboek voor te gekke families om samen te doen met je te gekke familie. Gênante en minder gênante vragen beantwoorden, foto's verzamelen, samen opdrachten uitvoeren en tegoedbonnen om aan elkaar uit te delen.  

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Omdat we altijd zeggen dat we alle hilarische, trieste, gezellige verhalen en momenten wel zullen onthouden en dat we weten dat dat niet zo is. Het is fijn om samen herinneringen te maken en ze ook samen te bewaren. Ook tof om dit boek dan nog eens boven te halen op de latere trouwfeesten van je kinderen...  " Kijkt ne keer wat we hier nog vonden. Veerrrrassssingggg!"

Family & Me - Petra De Pauw - Pelckmans, 2018


Heb jij nog aanraders voor onze boekenclub? Laat het zeker weten op redactie@maisonslash.be of via de comments. #theparentsarealright!