Met de aankomende lente en een boek in je hand, kom je door heel het land. Lang leve de toffe leuzes! Het kan nog friskes zijn, maar stel je voor.. Een zonnige zondag, achter het raam, in een zeteltje, met thee, een stukje cake én dat ene toffe boek. Voel je de sfeer al helemaal tot in elk hoekje en kantje van je lijf? Well done and make it happen! Lust je geen thee? Koffie of wat anders kan ook. Weet je geen boek? Dan hebben wij hier wel een paar aanraders voor jou! 

Lenteschoonmaak

Schoonmaakkalender - Iedere week een klusje - Een boek/kalender vol schoonmaakmethodes en handige schema's om je huis op een hik en een wip properkes en net te krijgen. Met een klusje voor elke week en een maandelijkse grondige beurt voor een ruimte in je huis. Eindeloos te gebruiken, want er staat geen jaartal op.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Elke tip om de ballen én in de lucht te houden én dan ook nog eens zonder al te veel stof en aangekoekte banaan erop, omarmen wij met heel veel plezier.  En als ze dan nog eens makkelijk zijn als 1+1=2, vinden wij dat helemaal ok!  De schone illustraties nemen we er gewoon bij.

Schoonmaakkalender - Annemarieke Piers - Snor, 2018

Proper velleke

Homemade beauty - Schrijfster Zoë maakt je wegwijs in de wondere wereld van de zelfgemaakte cosmetica. Vul je badkamerkastje met zelfgemaakte zeep,, shampoo, make-up,...en maak van je lichaam, de wereld en je portemonnee one happy place!

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

We zijn er ons niet altijd van bewust hoeveel vuiligheid we in huis halen en op ons gezicht smeren bij het aankopen van alle crèmekes.  Maar ja, wat zijn dan de alternatieven? Op deze vraag krijg je met dit boek een meer dan duidelijk antwoord, maak het zelf! En dat is zelfs niet eens zo moeilijk. Hoe tof is dat?!

Homemade Beauty - Zoë Van Quickelberge - Pelckmans, 2018

Wistjedatjes

Manneken Pis plast 1,172 liter per minuut - Schrijver Luc keerde heel het land binnenstebuiten en verzamelde honderden wetenswaardige feiten over ons land. Absurde, onbekende en heel soms nutteloze weetjes over ons belgenlandje. Wist jij dat de allereerste trein reed met 23 minuten vertraging? Duhhh!

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Omdat je heel erg blij wordt van dit boek. En gretig ook. Als je ooit op een feestje beland en de gesprekken vallen stil, dan is het zeker en vast interessant om wat van deze weetjes op tafel te gooien alsof je dat altijd al geweten hebt! Scoren, sowieso.

Manneken Pis plast 1, 172 liter per minuut - Luc Mertens - Pelckmans, 2018

speurneuzerij

Rory De Raaf, Detective - Een nieuwe reeks voor kinderen vanaf 7 jaar. Rory noemt zichzelf een echte detective, op zoek naar wat er met zijn vader is gebeurd. Een spannende, hilarische en soms ontroerende reeks. In de reeks van 7 zijn er al 2 vertaald naar het Nederlands.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Het is de perfecte combo om zelfs de moeilijkste lezertjes aan het lezen te krijgen. Spanning, de perfecte humor en plezante illustraties. Vlieg door het eerste boek en krijg honger naar meer. Meer hebben wij daar niet aan toe te voegen.

Rory De Raaf, Detective - Andrew Clover & Ralph Lazar - Ballon - 7+

ZZZZZOEmmmm

Bijenboek - Een (prenten)boek met alle weetjes over bijen. Wat doen ze de hele dag? Waarom zijn bijen zo belangrijk? Waarom hebben de bijen onze hulp nodig en wat kan jij daaraan doen?

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Elk belletje dat ons klaarwakker kan houden om onze natuur levend en wel te houden is goud waard. Een boek om samen met je kind(eren) uit te spitten en er dan ook wat van op te steken. Want we hebben die bijen echt wel broodnodig hoor!

Bijenboek -Charlotte Milner - Pelckmans, 2019 - 4+