Als we her en der nog een gat in onze agenda te vullen vinden, dan doen we dat graag met een paar pagina's literatuur,  poëzie, of iets anders van geschreven aard. Ben je helemaal verloren tussen de berg boeken in de bibliotheek of boekenhandel? Geen idee waar je zinnen van beginnen te prikkelen? Ahja, dat kennen we. Maar onder het motto sharing is caring komen we al een heel eind verder. Maandelijks delen we een boek met de rest van slashparenting Vlaanderen. Deze maand: Grip, het geheim van slim werken.

ERIKA

Ik kan al eens last hebben van uitstelgedrag, jep, dat gedrag dat me op dit eigenste moment keihard aan het straffen is. En ook al weet ik perfect ergens in mijn hoofd wanneer wat moet gebeuren, en ken ik zelfs de planning van de mensen in mijn omgeving, er zitten mazen in en de chaos neemt dan al eens de leiding over.

Zelfhulpgroepjes zijn niet aan mij besteed, zelfhulpboeken eigenlijk ook niet, maar op aanraden van Anne heb ik me toch vol overgave op 'Grip, het geheim van slim werken' gestort. Geen romantische shizzle, maar wel gemakkelijke praktische tips die je licht brengen in de chaos van alledag, waardoor er in the end véél ruimte is om zelf voor romantiek te zorgen.

vertel ne keer waarover dat da gaat 

Grip is een boekje dat je heel concreet leert hoe je rust en richting krijgt in je week, je jaar, ja, zelfs je leven. Gaande van de taakjes in huis, etentjes met vrienden, je persoonlijke bucketlist, je  mailbox, het halen van je doelstellingen op het werk. Al na drie pagina's lezen had ik iets van: "Hey Rick, je zit er helemaal op! Kennen wij elkaar van ergens?", en: "Please, tell me nog een beetje meer, ik ben vanaf nu je gewillig slaafje en ik doe alles wat je van me vraagt!". 

Er zijn 3 delen in het boek, grip op je week, op je jaar en op je leven.

In het eerste deel leer je heel snel taakjes volgens belangrijkheid in te plannen of te skippen, je 'heilige' agenda in te vullen en hoe je mails handig te verwerken. 

aFs89OZxO1uuNqkefS8VkS6W8A4525mXHa9vBIQS.jpeg

Heb je nood aan een jobcoach? Lees deel twee en wordt je eigen loopbaanbegeleider. Beantwoord wat easy peasy vragen en ontdek waar jij eigenlijk je bed al dan niet wil voor uit komen. 

DNet8LB8GcwKRsz486ylUi1U4vAUU83V6o9ujBgl.jpeg

En deel 3 triggert je nog wat extra om het beste uit jezelf te halen en geeft de ultieme schop onder je kont om te gaan sprinten en dan ook nog eens heel erg fris en fruitig de finish te halen.

uTBt9YVppgplbgGpXOBpuiGcSNcLJGVnOdo8Bu1s.jpeg

Waarom is dit een Maison Slash boek?

Denk je werkelijk dat je het allemaal wel onder controle hebt, heel dat slashparent gedoe? Of doe je maar alsof en is het elke dag weer potten breken en hopen dat je ze nog gelijmd krijgt tegen de volgende dag. Laat dit boek dan je partner in crime worden en ga vanaf nu gezwind en vooral heel gestructureerd en vol zelfkennis door het leven. Elke kostbare Chinese vaas die je nu nog naar je toe gesmeten krijgt, vang je op als geen ander. En als ze al eens valt, dan is dat heel erg ok. Voor alles een oplossing. Echt! 

Vet/Njet

Grip is zo'n boek dat hier al heel 'den buroo' rond is gegaan en waar iedereen met wel minstens één ultieme tip er uit aan de slag is gegaan. Ik had ook de hele tijd het gevoel dat de Rick in mijn hoofd zat en me al heel de tijd aan het observeren is geweest om mij nu eens uit te leggen hoe ik de dingen (zowel privé als professioneel) moet plannen, aanpakken, afwerken, ... En, het helpt! Dit boekje is ondertussen zowaar één van mijn bijbeltjes geworden en ik spread vanaf heden heel planmatig en mét veel passie the word, 'grip' genaamd.


Grip, het geheim van slim werken // Rick Pastoor // Uitgeverij NZ // €18,99