Elke schooldag urenlang in die ochtendspits met de auto? Jakkes. Ouders onnozel, kinderen onnozel. Dan pak je toch gewoon de fiets? Daaaag files én het is goed voor het milieu. #winning! Nilou denkt er net zo over. Samen met haar vriend Tuur maakt zij een game om iedereen in Brussel op de fiets te krijgen. Hun fiets-avonturen volgen? Dat kan vanaf 1 juli in Cyclomax, de eerste Vlaamse webserie voor kinderen. 

Nilou Hemat en Tuur de Baere zijn 2 kinderen met een missie: veilig fietsen door onze Belgische hoofdstad en iedereen mee op de fiets krijgen. Om hun missie tot een goed einde  te brengen bedenken ze een coole game. Samen met hun vrienden racen de fietshelden door de stad om fietsonderdelen te verzamelen. Maar net als in alle games krijgen de kids van Cyclomax te maken met een superschurk: Petrola. Petrola doet er alles aan om de fietshelden het leven zuur te maken en plaatst allerlei hindernissen op hun (fiets)pad. Kunnen ze Petrola verslaan en Nilou bevrijden uit de helse files? Find out on Cyclomax

Bekijk hier alvast de eerste afleverling!

Vanaf 1 juli bekijk je op cyclomax.jeugdfilm.be elke woensdag gratis een nieuwe aflevering en game zelf ook mee! Word jij ook een echte cyclomaxer? Cyclomax to the rescue!