Je moet thuis blijven, het is meer donker dan licht... Johoo, ideaal voor gezellige spellekesavonden! Vul je spelkast aan met deze toppers! Wist je trouwens dat je in veel bibliotheken spelletjes kan ontlenen? Vraag dan zeker naar deze top 8!

Dobble 

Bij Dobble moet je snel zijn. Héél snel! Op elke kaart staan 8 symbolen. Komt er na het omdraaien van jouw kaart een symbool overeen met dat van een andere kaart? Roep dan zo snel mogelijk de naam van dat symbool! Van kleuter tot bompi, entertainment gegarandeerd. Maar of die reflexen altijd even goed zullen werken? Dat is aan jullie om te ontdekken. 

De slimste mens junior 

Wie nu nog nooit heeft gehoord van de TV-show 'De Slimste Mens Ter Wereld' leeft toch echt onder een steen. Of ... Dat kan ook. Hier is alleszins ook een kei tof spel van gemaakt met 5 rondes! Wie wordt de slimste mens van het gezin? 

Pandemic 

Dat we nu in een pandemie leven? Jahaa, dat hadden we ondertussen echt wel door, hoor. Zouden we niet allemaal dat verschrikkelijke virus willen stoppen? Ja, tuurlijk! Maar helaas, pindakaas. Dat is nog niet voor meteen. Red ondertussen de mensheid van andere ziektes in dit spel vanaf tienerleeftijd! 

30 seconds junior 

Ben jij dat ellenlange geluister naar die ellenlange verhalen soms ook zo beu? Geen probleem met dit spel! Op 30 seconden tijd moet je hier zoveel mogelijk begrippen omschrijven. Hoe meer begrippen jouw team raadt, hoe meer stappen je vooruit mag op het bord.  Ode aan de snelle babbelaars! 


Ticket to ride 

We kunnen dan nu misschien niet fysiek reizen, maar denkbeeldig is het toch altijd fijn om eens in onze gedachten weg te dwalen naar een ultieme reisbestemming. In Ticket To Ride reis je het hele continent met de trein af. Amai, ook nog eens ecologisch! Bouw zoveel mogelijk verbindingen tussen de grootste steden. Degene met het grootste netwerk wint!

Yeti in mijn spaghetti 

Ook voor de kleinsten bestaan er mega toffe spellekes. In dit behendigheidsspel ligt er een yeti in het midden van het bord, op de spaghetti. Haal een voor een de spaghettislierten weg, maar laat het monster niet in het bord vallen! Zenuwslopend, seg! Maak er anders meteen een gezellige spaghetti-avond van?


Geen ja geen nee

Hoe vaak wij op een dag ja en nee zeggen? Dat wil je niet weten. Mama, mag ik TV kijken? Neeeeee! Papa, mag ik op de trampoline? Ja, graag! Elke kaart in dit spel bevat vragen waarop de andere spelers moeten antwoorden. Verdien zoveel mogelijk kaarten door je hoofd erbij te houden en wordt winnaar van dit super grappige spel!


Party & co family 

Een feestje, maar dan in ons kot? Dat kunnen we allemaal wel eens gebruiken! Bouw een dikke vette party, samen met je gezin, dankzij 'Party & co'! Imiteer, teken, geef antwoord op de grappigste vragen en gebruik je volledige lichaam voor de leukste uitdagingen. Je kan dit trouwens ook in teams spelen en tot en met wel 15 personen. Wow! Wij gaan alvast oefenen voor wanneer de fuifkes terug mogen. 


In dit artikel gebruiken we affiliatie links. Dat wilt zeggen dat als jij klikt op de link en een aankoop doet, dat wij daar een klein percentage van krijgen. Jij betaalt niet meer voor het product dan als je rechtstreeks naar de welbepaalde website gaat. Je helpt ons alleen bij het ondersteunen van Maison Slash. Waarvoor dank!