Speelde jij ooit met Donkey Kong, Pacman of Mario Bros? Wie heeft er nog een GameBoy of Sega liggen? Zeker niet weggooien!  Want het is een feit: retro gaming is helemaal in.  Tijd om samen met je kinderen in de dozen op zolder te duiken op zoek naar die favoriete 8 en 16-bit toppertjes. Of... je kan gewoon nieuwe oude spelletjes kopen. Of... Je kan ook gewoon naar de Family Rave Party komen en zelf uittesten!!!!  collage retro gaming De laatste jaren is retro-gamen aan een serieuze opmars bezig. Het is de eenvoud van de spelletjes die hen zo verslavend maakt. Nóg plezanter is om je goeie ouwe games te delen en te spelen met je kinderen. Wie wil er nu niet "Pong"-en of samen Pacman spelen?

Test het uit op de Family Rave Party!

Heb jij nog geen tickets voor de Family Rave Party op 26 november in de Kruitfabriek in Vilvoorde? Ai caramba! Doe het snel! Want hier kan je naast compleet uit de bol gaan, ook samen retrogamen met zoon of dochter. Fun verzekerd! Want het is niet voor niets dat we met z'n allen onze oeroude consoles van onder het stof halen voor avonden dikke fun. Heb jij geen games meer uit de oude doos? Dan is een bezoekje aan de kringloopwinkel misschien een goed idee? Of, laatste optie: koop een nieuwe "oude" console.

Koop een nieuwe "oude" console

De games-producenten hebben de retro gaming-trend in het snotje. Steeds meer vintage spelletjes uit onze goeie ouwe tijd vinden daarom opnieuw de weg naar de winkel. Dit is een lijstje van nieuwe 'oude' consoles!

1. Classic NES

NES - retro gamingDe NES controller lijkt écht op die van de console uit de jaren tachtig. Alle vroegere toppers van Nintendo staan op deze heruitgebrachte versie.  Je vindt er zo'n 30 vaste titels op zoals Bubble Bobble, Donkey Kong, Pacman, Mario Bros, ... Het apparaat heeft gelukkig wel een hdmi-aansluiting gekregen om hem aan te sluiten op moderne tv's.

2. SEGA Mega Drive Classic

sega - retro gaming   Sega heeft gekozen voor een heel andere aanpak. Zij brengen 2 verschillende versies uit van hun 25 jaar oude console.  Ze komen met zowel een vaste console als een portable met maar liefst een 80-tal games waaronder Sonic 1, 2 en 3, Mortal Kombat 1,2 en 3 en Alex Kidd.

3. Atari Flashback

atari - retro gamingDe Flashback is een kopie van het originele en ultra-populaire Atari 2600. Ook deze console sluit je rechtstreeks aan op je televisietoestel. en heeft zo'n 20 ingebouwde spelletjes. En dat zijn zijn stuk voor stuk klassiekers uit de Atari-stal: Asteroids, Pong, Centipede, Breakout, Missile Command, voor gamers ouder dan dertig klinken deze namen als muziek in de oren! Geniet met deze console van de tijd van uiterst simpele, maar ontzettend verslavende spelletjes.