Dus we vieren Kerstmis en Nieuwjaar op een andere manier dit jaar...  Zagen en zeuren heeft geen zin, onze gezondheid is het allerbelangrijkste. Een slashparent vroeg daarom raad in onze Facebookgroep (daar worden geregeld toffe vragen gepost, ga zeker eens kijken!) Haar zoontje is enig kind, en nu er geen familie mee mag komen feesten, vroeg ze zich af hoe ze toch een leuke kerst kon organiseren. Omdat wij zelf ook wat inspiratie kunnen gebruiken, lijsten we de leukste antwoorden hier even op. #oudersvoorouders

Hoe maken we kerst en nieuw vieren in je eigen bubbel leuker dan al die andere avonden die we al in onze bubbel hebben doorgebracht? That's the question, babies. Hoe zorgen we ervoor dat de kinderen zich amuseren zonder dat opa, oma, tantes, nonkels, neefjes en nichtjes erbij zijn? Of zonder eens langs te gaan bij hun vriendjes? De aperookes en klassieke wandelingen hebben we intussen wat gehad. Dit zijn de out-of-the-box-ideetjes die we uit de Facebookgroep hebben geplukt. 

1. Van resto'ke doen

Het is niet omdat je thuiszit, dat je in je pyjama moeten kerstvieren (alhoewel, zo matching is òòk wel gezellig!) Maar kleed je echt eens op, maak een 'wandeling' naar het restaurant (in de praktijk doe je dus gewoon een blokje om) en creëer thuis echt dat gevoel van een 5-sterrenrestaurant. Haal je mooiste borden boven, de beste glazen en natuurlijk de beste wijn/kinderchampagne. Kies een maître d'hôtel en die mag het menu van de avond presenteren, hoe hij/zij het wilt.

2. Fakkeltocht

Een beetje licht verspreiden tijdens deze donkere dagen is altijd leuk! Waarom dan niet met fakkels gaan wandelen? Ga de buurt eens verkennen in het donker en in plaats van een saaie zaklamp neem je wat coole fakkels mee! Opgelet, voorzichtig zijn! Zelfs met deze fakkels die speciaal een veilig handvat hebben.

3. Dauwtrip op Nieuwjaarsochtend

De avondklok geldt helaas ook tijdens de feestdagen. Maar ook hier kunnen we omdenken en het positief draaien. Maak een dauwtrip op Nieuwjaarsochtend van zodra je buiten mag! Sta heel vroeg op en vertrek om 5u 's ochtends. Relaxed gaan wandelen, genieten van de vroege ochtend, kijken naar de opkomende zon en lekkere verse croissants van bij de bakker opeten met een warm koffie'tje of chocomelk. ZA-LIG!


4. Home cinema

Picture this: alle matrassen in de living voor de televisie, de rest van de meubels aan de kant, zoveel mogelijk dekens, kussens en knuffels, en dan een GROTE bak popcorn erbij. Iedereen kiest zijn favoriete film uit en de marathon kan van start! Daarna lekker gezellig naast elkaar slapen en 's ochtends samen wakker worden en een beetje snoozen uiteraard. 't Is niet dat je ergens naartoe moet...En deze nostalgische films zijn leuk om met je kinderen te kijken!

5. Op reis gaan

Nee natuurlijk niet letterlijk... gewoon in ons eigen huis. Met oudjaar kan je elk uur aftellen naar middernacht, elk uur van een andere tijdzone. Om het nog wat leuker te maken kan je bepaalde hapjes eten of spelletjes spelen die populair zijn in het land waar je op dat moment bent. Hier vind je inspiratie voor alsof-vakanties en bijhorende gerechten! Frohes Neues Jahr! 

6. 'Zeg zet uw camera is op'

Omdat je niet samen met familie kan vieren in dezelfde ruimte, wilt niet zeggen dat je helemaal niet samen kan vieren. Computer aan, webcam aan en zo zijn we toch weer een beetje bij elkaar. Tegelijkertijd pakjes opendoen, samen aperitieven en gelijk aftellen. Het kan allemaal via de computer en best met een degelijke internetverbinding. Had je ons keifamiliaire quarantainespel al ontdekt? 


7. Burn baby burn 2020! 

We gaan 2020 gewoon kei hard verbranden, letterlijk en figuurlijk. Leg een luciferbaan van '2020' en steek het aan op middernacht zodat je dit jaar gewoon in vlammen kan zien vergaan. Drink er gerust een goei glas op, we zijn allemaal blij dat 2020 voorbij is!
Burn in hell 2020!


8. 1-minuut-spelletjes

Pinterest is onze grootste vriend als het op inspiratie zoeken aankomt. Oneindig veel 1-minuut-spelletjes om je avond te vullen met plezier en schaterlachen. Meer moet dat niet zijn.

9. Let it glow, let it glow, let it glow!

Wanneer het donker is, kan je allemaal spelletjes doen die je overdag niet kan! Maison Slash had hier al toffe tips over neergeschreven in dit artikel, maar jullie zijn hier ook fan van! Sterren kijken, glow in the dark-spelletjes of een schaduwtheater maken: perfect om de kinderen bezig te houden tot die kalkoen eindelijk uit de oven mag.


Vul al jouw eigen inspiratie hieronder in de comments aan, en geef elkaar inspiratie!
Eerst nog een beetje zoeken naar die inspiratie? Neem een kijkje op onze Pinterest want daar zijn héééél veel leuke ideetjes te vinden op het Bubbelkerst 2020-bord!