Music on, world off. Dat is hoe wij het voelen bij Maison Slash. Trek je ‘dancing shoes’ aan of ‘lean back’ en geniet. Elke maand zorgen wij samen met een #SlashParent voor een kraakverse thema-playlist om te ontdekken en te koesteren. cedric-engels-1 Disco/Bal: deze maand bedient Cedric Engels onze virtuele platenspeler. Hij selecteerde nummers voor een feest onder een gigantische discobal. Cedric aka Cé Vader In Spé is oprichter van het Gents sound agency Roundhouse en 1/2 van Hermanos Inglesos.

Luister en volg Maison Slash op Spotify hier.

 1.  LCD Soundsystem - Losing My Edge

  Als het over disco/bal gaat is mijn allereerste associatie de debuutsingle van James Murphy & Co. Check de sleeve, luister eens naar de lyrics (zouden mensen meer moeten doen) en luister daarna ook eens naar Change van Killing Joke.

 2. ESG - Moody

  “UFO” als één van de meest gesampled songs ooit was ook een optie, maar Moody is mijn favoriet van deze NYC Bronx band. Live disco-dance-punk, LCD avant la lettre!

 3. Serge Gainsbourg - Requiem Pour Un Con

  Hotel Amour in Parijs is een aanrader, zeker als je van discoballen houdt in uw slaapkamer terwijl dit plaatje het plaatje af maakt.

 4. Gwen McCrae - All This Love That I'm Giving Sounds like Cassius?

 5. Todd Terje - Eurodans Terje neemt ons even mee naar een discoteca in zijn heimat Noorwegen.

 6. Dan Hartman - Vertigo Studio 54 gedurende 9 minuten en 44 seconden.

 7. Carrie Lucas - Dance With You Put on your dancing shoes en zoek de connectie met Armand Van Helden.

 8. La Bionda - I Wanna Be Your Lover Als ik dit nummer hoor word ik onmiddellijk teruggezogen naar de eerste keer dat ik het draaide, op Prom Night in Culture Club.

 9. Ottawan - D.I.S.C.O. En we zitten plots in Frankrijk met Daniel Vangarde en Belgische trots Jean Kluger. "She is D, delirious / She is I, incredible / She is S, superficial / She is C, complicated / She is oh-oh-oh”. Omdat het ook wel eens disco-kitsch mag zijn.

 10. Daft Punk - Phoenix Van een appelboom vallen geen peren, zo bewijst ook Thomas Bangalter als hij de synths en platencollectie van vaderlief (Daniel Vangarde) ontdekt en de disco-touch laat overlopen in een french-touch met dit verbogen pareltje. Hoogstwaarschijnlijk ook een knipoog naar de band Phoenix gezien hun link in de early days met Darlin’.

 11. Rubber Band - Caoutchouc Disco uit Gent. Ook wel: “Forgotten orchestral disco record that the Belgica DJ's saved from obscurity and made their own by playing it at 33rpm +8 instead of 45rpm as it was supposed to be.”

 12. Montevideo - Fate & Glory Geïnspireerd op Alan Parsons’ Eye In The Sky, maar o zo goed en o nog te onbekend.

 13. The Communards - Don’t Leave Me This Way Fantastisch fout nummer van Jimmy Somerville, falsetto ten top.

 14. Daniel Pemberton - Take You Down Mijn fascinatie voor soundtracks is de laatste jaren sterk toegenomen, een apart wereld waar veel goede muziek valt te ontdekken. In deze lijst omdat je niet mag vergeten af en toe eens goed te rocken. Bij dit nummer incl. hint naar Morricone.

 15. Mirwais - Miss You (Thin White Duke Remix) Mirwais x The Rolling Stones x Stuart Price = niet slecht.

 16. Parple - Sacred Voor als het er even wat wilder en monotoon mag aan toe gaan.

 17. Spirit Catcher - Voodoo Knight (Catz ’n Dogz Remix) Een triller uit Brussel.

 18. Bronski Beat - Smalltown Boy Jimmy Somerville voor de tweede keer. Mijn wederhelft en ik wouden absoluut een gigantische mirror ball op ons trouwfeest om er dan samen onder te dansen op dit nummer. Als je de 12” versie heb gehoord is geen enkele andere versie nog goed.

 19. USA for Africa - We are the World United Support of Artists, een paar persoonlijke helden samen waaronder ook Quincy Jones. Mag niet ontbreken in een decembermaand. Sing a long, cheesy-alert, in een kringetje met uw geliefden…en denk eens aan mij.

 20. Kool & The Gang - Summer Madness Als afsluiter mogen we in de winter ook even wegdromen van de zomer in een funky disco-jasje.