Op berenjacht gaan, dat is al passé en ook kinderprogramma's kunnen je kind waarschijnlijk al niet meer plezieren. Inspiratie op? Zeer begrijpelijk! En nu is het ook nog eens paasvakantie. Oké dat is geen reden, die andere drie weken waren voor je koter waarschijnlijk ook meer vakantie dan wat anders. Konden we die monitoren van die afgelaste kampen maar stiekem in huis inschakelen als entertainer van onze kids. Awel, stiekem inhuren, dat gaan we toch maar niet riskeren. Maar met deze online kampen breng je ze toch een beetje naar je thuis. Geen nood als je een beetje later inspringt, ze blijven een hele paasvakantie toegankelijk!

De kleine chef

Tijd om een week vaarwel te zeggen tegen die steeds terugkomende wat-eten-we-vanavond-vraag. Online kookkamp to the rescue! Kinderen boeien met eten, dat is het doel van cateringbureau De Kleine Chef.  Van 6 tot 10 april organiseren ze een online kookkamp. Geen nood als je later inspringt, alles blijft online staan.

Aan de hand van Youtubevideo’s tonen ze hoe je verschillende gerechten klaarmaakt en geven ze ook tips&tricks voor in de keuken. Hoe schil je een wortel bijvoorbeeld, zo kunnen zelfs kleuters gemakkelijk aan de slag. Van zelf Fristi maken, zonder vieze beestjes die voor de roze kleur zorgen, tot verukkelijke couscoussalade. Een hele week staan de chefs paraat om de kookkunsten in je kind naar boven te halen. Download hier het boodschappenlijstje!

Yes Digikamp

Voor kinderen tussen 4 en 15 jaar kun je terecht bij Yes Digikamp. Normaal zorgen ze voor de leukste sportkampen, maar nu gaan ze even digitaal aan de slag. Dat hoeft daarom niet minder leuk te zijn. Monitor Amber zorgt elk uur voor een nieuwe opdracht. Een video, wat extra uitleg en beginnen maar! Winnen jullie op het einde van de week of wint monitor Amber? Ga de strijd aan en schrijf je hier gratis in!

Avanco Events

Aaron die een tijdje geleden te zien was in het televisieprogramma Kamp Waes zorgde met zijn evenementenbureau Avanco Events ook voor een alternatief. Nee geen stress, hij gaat je kinders heus geen 24u aan een stuk wakker houden en laten rondsleuren met überzware voorwerpen. Dat houden we voor de kandidaten van Kamp Waes.

Elke dag van de paasvakantie kan je op zijn website en Facebookpagina opdrachten vinden. Met de thuisopdrachten wil hij kinderen iets laten doen dat ze nog nooit eerder deden. Om 9u ’s ochtends verschijnt de eerste opdracht en om 15u in de namiddag volgt er nog eentje. Je kan alles delen op Facebook, Instagram of TikTok met de hashtag #avancokampkot, dan maakt hij er op het einde van de vakantie een aftermovie van. Een leuk extraatje is hier ook aanwezig want er zullen BV's te zien zijn in de filmpjes, wie houdt hij nog even geheim. 

wTWecB4WD2uGg8huHIZO5tvXO8C7b9H52wbdrftn.jpeg

Bron: Avanco Adventure vzw

Free-Time

De monitoren van Free-Time laten hun kids ook niet in de steek. Ze staken de handen uit de mouwen en begonnen met vloggen, allemaal vanuit hun kot. Elke dag van de paasvakantie verschijnt er op hun Youtubekanaal een nieuwe vlog waarin een leuke activiteit van uit hun kampvoorbereiding wordt uitgelegd. 

Zen-Kids

Voor kinderen tussen 4 en 10 jaar die helemaal zot zijn van knutselen en graag iets ontspannend doen, kun je terecht bij Zen-Kids. Zij werkten een online yoga-crea-kampje uit. Voor 30 euro per gezin ontvang je een week lang, elke dag een heleboel verschillende filmpjes. In hun Facebookgroep vind je ze elke dag om 10u met wat extra uitleg. 

mKreP2lSMZ36RdTIO0veRdkgCOIHR2TCXm9HAwMc.jpeg