We weten intussen dat het voor kinderen kei-gezond is om zich af en toe eens goed te vervelen. Het verhoogt alleen maar de creativiteit. Maar soms ben je als ouder het gezeur en gezaag zo moe dat enkele doe-tips meer dan welkom zijn. Hoe overleef jij de krokusvakantie? Met deze 7 doe-tips van Maison Slash hou je ze wel even bezig. 

Bij Maison Slash bedenken we zoveel toffe ideeën dat het jammer zou zijn om ze niet meer te delen. Wij maakten een selectie uit onze website van leuke to do's voor thuis om je kinderen even bezig te houden. Zodat jij wat verdiende rust krijgt. Alsjeblieft. Dankjewel.

Maak een kleurplaat van je eigen familieportret

kleurplaat Hoe vaak krijgen kinderen geen kleurplaten voorgeschoteld om ze even stil te houden. Niet echt de meest creatieve bezigheid, maar wel rustgevend. Jammer wel dat de meeste van die inkleurbladen niet meteen de inspirerendste ter wereld zijn. Wat als je nu eens een kleurplaat maakt van je eigen familiefoto? Dat is pas kunst! Lees hier hoe je een kleurplaat maakt van je familiefoto.

Word graffitikunstenaar dankzij krijtspuitbus

graffiti Echte Rock/Roll-ouders geven hun kinderen de ruimte om grenzen te verleggen. Wat dacht je van grafitti-kunst zonder enig gevaar of vandalisme? Move over stoepkrijt. Werk aan jouw street art skills dankzij een krijtspuitbus! Lees verder...

7x nostalgische televisie om te delen met je kinderen

nostalgische televisie Ben jij ook van de generatie van Calimero, de Fabeltjeskrant, Seabert of Bassie en Adriaan? Voel je ook spontaan de nostalgie opborrelen bij deze titels? Dan ben jij klaar voor kindertube.nl, een geniale website met ‘loads of’ nostalgische tv uit onze tijd. Ontdek 7x nostalgische televisie om te delen met je kinderen.  

Eetbare vingerverf waarmee je lunch kan overslaan

vingerverf Wij hebben een gigantische win-win gevonden! Wat dacht je van eetbare vingerverf dat je werkelijk op de boterham smeert? Kinderen steken verf sowieso al graag in hun mond. Maar hoe geniaal is het als je dan meteen lunch hebt gehad?  Lees verder...

Over mooie vlekken, spatten en het "marmeren" van dingen

marmeren - overleef de vakantie Bij Maison Slash houden wij van de schoonheid en grilligheid van vlekken en spatten. Meteen een vrijgeleide om keihard te knutselen met je kind. Want wat is een betere activiteit dan ‘moderne’ of ‘abstracte’ kunst maken samen? You can never lose this. Ga meteen aan de slag en “marmer” spullen die gewoon leuker zijn mét vlekken. 

Word een Slashgitarist met karton - free download!

slashgitarist - overleef de vakantie Een echte guitar hero zijn is de droom van velen. Kruip vandaag in de huid van de legendarische Slash. Sweet Child O’ Mine op maximum volume, spelen tegen de sterren op en eindigen met een smack! Kan allemaal met deze te freedownloaden kartonnen gitaar.