Aan alle ouders die hun hart al vasthouden: ja, je hebt gelijk, je wilt nu niet naar het ziekenhuis moeten. Also, ooit al eens van risicovol spelen gehoord? (Daar bestaat een Facebookgroep van!) Deze tip is voor alle leeftijden, want jij wilt even rust terwijl je kinderen uuuuuren aan een stuk ravotten? Ga voor de sliderider. Een watte? Iets dat van je trap in 1,2,3 een glijbaan maakt! Neem voor die onhandige kinders misschien best al wel even de fietshelm erbij. 

Hoemaakjeda?

Optie 1

Iedereen heeft het in huis en voor één keer gaan we het niet gebruiken om op te slapen: matrassen. Dit is er eentje voor de iets grotere gezinnen, want helaas pindakaas kom je met één matras meestal niet toe. Leg er twee of drie achter elkaar en: ready, set, go!


Optie 2

Geen zin om al die matrassen in huis vuil te maken? Dan zijn luchtmatrassen de perfecte vervanging. Hopelijk heb je er nog een paar in huis van vorige zomer. Dit is een échte aanrader voor iedereen die van wat veerkracht houdt. Wanneer je eraf glijdt, vlieg je een beetje in de lucht! 


Optie 3

Hopelijk zijn ze het oud papier nog niet komen ophalen deze maand, want voor deze heb je karton nodig. Best geen cornflakesdozen, maar eerder de iets stevigere soort. Bij deze glijd je razendsnel naar beneden. Tip: gebruik het deksel van een plastic opbergdoos of een plastic slee voor een nóg sneller effect!


Optie 4

Dit is er eentje voor de échte handige Harry's. Bouw er eentje met hout. Deze kan je wel niet zo gemakkelijk opruimen, maar elke dag glijplezier verzekerd. Een tutorial kan misschien wel handig zijn en die vind je hier! Zelfklevend papier op de bovenkant zorgt ervoor dat je je geen zorgen moet maken over huilende kinders met een splinter. 

Optie 5

Deze kwam ook nog voorbij: een kant en klare sliderider, die je in een mum van tijd uitrolt en terug opbergt. Jammer genoeg bleef het bij een idee en is hij nergens te koop - *luid gejoel*. En ook: wie wilt dat voor ons maken?!

Bron: TopBuzz

Extraatje

Opgepast, zo'n glijbaan, zeker als je een stijle trap hebt, kan soms pittig snel gaan. Zorg onderaan de glijbaan voor kussens en knuffels, die zorgen voor een zachte landing. Landen in een soort ballenbad? Ook een leuke! Heb je geen schrik van wat (oké nee, wel echt veel) opkuiswerk achteraf? Dan kan je gaan voor een slijmglijbaan!