Denk je bij “gouden kooi” ook aan een saaie job waarin je gevangen zit omdat hij goed betaalt? Well: erase that. Vanaf nu staat het voor toeters en bellen van spanning. Deze uitstap is er zo boenk op voor slashfamilies dat we de tip niet voor onszelf durven houden. Slashparent Tine testte De Gouden Kooi in Mechelen uit!

TINE
Het concept van een escape room zal intussen wel bij iedereen bekend zijn: je wordt opgesloten in een kamer en krijgt een uur om eruit te geraken door raadsels op te lossen. Ik heb al een aantal escape rooms gedaan, maar de Gouden Kooi tilt dit naar een hoger niveau. De themakamers zijn met zorg en creativiteit uitgewerkt. Zo deden wij “Lost in space” waarbij we vanop een verre planeet terug naar aarde moesten geraken. Zonder iets te verraden over de puzzels en opdrachten: we bleven gefascineerd tot het einde.

Escape to the next level

Escape rooms zijn vooral gericht op volwassenen, maar het is eigenlijk een perfecte gezinsactiviteit met kinderen vanaf een jaar of 9, als er een aantal volwassenen deelnemen. In de kamers van de gouden kooi kan je maximaal met z’n zessen spelen. Er zijn lastige puzzels, maar ook raadsels die de kinderen kunnen oplossen en behendigheids-proeven waar je de slappe lach van krijgt. Maar bovenal moet je samenwerken onder de schaduw van een genadeloos terug tikkende klok: koud zweet verzekerd! Gelukkig zijn er de enthousiaste dames die het spel begeleiden. Als je echt vast zit, krijg je via het scherm tips en aanmoedigingen zodat je nooit gefrustreerd geraakt. En wat een ontlading! Wij ontsnapten alvast terug naar de aarde, en wandelden recht naar Il Cardinale.

IMG_1975  

The finishing touch

Wil je het extra speciaal maken? We gaven dit als verrassing aan een net negenjarige en bijna tienjarige, beide januari-jarigen die nog niet helemaal bekomen waren van het uitpakken van materiële cadeau’s met Sint, kerst en nieuwjaar. De helft van de voorpret was hen de wildste gokken horen doen over wat de verrassing zou kunnen. Voor kajakken was het te koud, voor een tatoeage waren ze te jong, en base-jumpen van de Sint Romboutstoren? Misschien volgende keer.