Yay! Het is E.I.N.D.E.L.I.J.K. zover, hét moment waar je kinderen (vooral zij) een heel schooljaar op zit te wachten: de grote vakantie! Om er direct goed in te vliegen, serveren wij alvast 5 #parentfriendly uittips op je bord. Om te proeven, om van te genieten en om goed te verteren. Alstublieft!


1. Geniet van het klank-en lichtspektakel in de Grotten van Han: Origin

Vanaf 1 juli gaat in de Grotten van Han een nieuw klank- en lichtspektakel in première van de hand van de bekende podiumkunstenaar Luc Petit: 'Origin'. Een spektakel dat je onderdompelt  in een opeenvolging van magische werelden die doen terugdenken aan de oorsprong van onze wereld en de Grotten. Een supertoffe beleving die je meevoert door verschillende natuurrijken naar de oorsprong van de wereld en de Grot. Deze volledig nieuwe show zal worden geïntegreerd in het normale bezoek van de Grot. Aanrader van jewelste! Plan dat dagje Ardennen maar alvast in.

2. Samen lopen tijdens de Color Run

Als er één loopevent is waar je deze zomer samen met je kroost aan moet deelnemen dan is het The Color Run™. Een unieke ervaring die zich niet focust op snelheid en prestatie, want er is geen tijdsregistratie. Het draait gewoon allemaal om fun, kleur en je amuseren met vrienden en familie. Color Runners komen in alle leeftijden, vormen, maten en snelheden voor! Wandelaar of olympisch atleet, de 5 kilometer van The Color Run™ is haalbaar voor iedereen en zal je zeker niet snel vergeten. Ideaal om met het hele gezin te doen.

3. Familietentoonstelling Nijntje heeft vakantie


Iedereen kent Nijntje, het schattige witte konijntje. In Maastricht komen deze zomer de prentenboeken van Dick Bruna tot leven. De familietentoonstelling ‘Nijntjeheeft vakantie’ in Centre Céramique is speciaal gemaakt voor iedereen die opgroeide met nijntje en haar nog eens wil ontmoeten. Nostalgie ten top dus!!!

Maar vooral ook voor je kleine peuters en kleuters, die nu met haar willen komen spelen. Kinderen kunnen er het huis van Nijntje ontdekken, in haar vliegtuigje kruipen, spelen met de dieren en wegdromen in haar tentje. ‘Nijntje heeft vakantie’ is één groot feest!

4. Samen spelen tijdens Clics Koksijde

Zijn jouw kinderen ook dol op het razendpopulaire speelgoed Clics? Trek dan eens een dagje naar zee en combineer het met een bezoekje aan Clics Koksijde. In de verschillende speelzones wachten meer dan 150.000 blokjes in 22 verschillende kleuren en ook accessoires zoals wielen op de kinderen die hiermee zelf aan de slag gaan. Jongens en meisjes  kunnen hun mooiste creatie maken in zowel Clics als de gloednieuwe Clicformers. En de mogelijkheden zijn eindeloos: van zoo tot city tot space tot racing tot glitter tot ……  Geen inspiratie? Geen probleem, de bouwplannen helpen de bezoekers op weg.

5. Ontdek PLAY Kortrijk : het stadsparcours voor actuele kunst

Supercool om te doen deze zomer met heel het gezin: trek eens naar PLAY Kortrijk! Een gloednieuw concept van Stad Kortrijk, Be-Part en Musea Kortrijk dat beeldende kunst in het straatbeeld brengt. Op verschillende locaties in Kortrijk kunnen jong én oud gratis meer dan 40 interactieve kunstwerken en installaties bewonderen. Tijdens PLAY wordt ook onze relatie met ‘spelen’ beetje per beetje ontleed. Hoe beïnvloedt spelen ons sociaal gedrag? Hoe weerspiegelt ‘het spel’ de evolutie van onze maatschappij? Een aanradertje van jewelste als je het ons vraagt!