Het mag ook wel eens wat anders zijn dan de laatste Disney in de bioscoop te gaan bekijken of de ziel uit je lijf te gaan springen in één of ander trampolinepark. Natuurlijk vinden wij dat leuk, maar af en toe een goeie portie cultuur onder de vorm van een geweldig goed theaterstuk vinden wij ook wel top! Omdat het soms je weg wat zoeken is in deze hoek van vrijetijdsbesteding, hebben wij er voor jullie al een paar goeikes uitgezocht!  

Lees, kies en boek! En ja, er zijn stukken die pas 'live' gaan in 2020, maar voor sommigen kan je je tickets niet snel genoeg te pakken krijgen of je grijpt er keihard naast. Snel lezen, kiezen en boeken dus!

Gratis Chips 

kekIiQ04lTeHJLtYqEsNpXEfhcmgcHKLmfUWIvk0.jpeg

Compagnie de Barbarie probeert met 'Gratis Chips' kleuters bij te brengen wat feminisme is. Daar kunnen wij niks tegen hebben. Als je dan nog eens weet dat humor een even centrale plek heeft in het spel als de gelijkheid tussen man en vrouw worden wij helemaal blij. Want ge kunt er niet vroeg genoeg aan beginnen. Zowel niet aan het loswrikken van stereotypen als aan het meegeven van een goeie portie lachenlachen. Hebben we al gezegd dat het plezant en leerrijk is?

Gratis Chips - Compagnie de Barbarie - 5+

Pied de Poule

kjzwKvCBfJ6fKYNKeHrmMVrb9okVNDro3Iox756Z.jpeg

De wereld is niet voor iedereen rozengeur en maneschijn. Sommigen onder ons vinden maar moeilijk hun plekje in deze maatschappij waar we ons wel vaker laten duwen in de richting van onbereikbare perfectie. Studio ORKA vertelt met 'Pied de Poule' een verhaal hoe een schijnbaar perfecte buitenkant botst en vecht met een ongelukkige binnenkant. Zoals geen enkel stuk van Studio Orka een mens onberoerd laat, verwachten we van het deze niks minder.

Pied de Poule - Studio ORKA - 10+

Plastiek Bertrand

ghztIeXLcvILy5UinKnp5G0uMMPlonRz10aScExB.jpeg

Een stuk dat de allerkleinsten meeneemt op een muzikale en beeldende ontdekkingsreis met onderweg wat milieu educatie er bovenop. Alle rommel en afgewezen dingen krijgen het stempeltje schoonheid mee. Wat weggeworpen werd, komt tot leven. Wat aan de kant geschoven werd, mag weer mee doen. Wat niet meer mocht bestaan, krijgt terug een ziel. Redelijk actueel lijkt ons, niet?

Plastiek Bertrand -  Kopergietery - 4+

De Passant

J3PdNEVLD3idbJBBQ8mibDiBSRxIICwfMrbhLRLi.jpeg

Sommige mensen voelen zich overal thuis. Anderen zijn er hun hele leven naar op zoek, zwervend van hot naar her, vol verlangen naar een plek om te blijven en eindelijk thuis te komen. Maar wat is dat eigenlijk, thuis?

Omdat het stuk zoooo goed is, hernemen ze het bij Laika nog een keer. De uitgelezen kans dus om dat visueel en heel energiek spel te gaan bekijken.

De Passant - Laika - 6+

Race

f3D1mNPPZdhytcj5wDE3DiCLaHiK7qHcN7uLzKCq.jpeg


Twee ervaren advocaten nemen de verdediging op zich van een rijke en beroemde man die ervan beschuldigd wordt een jonge vrouw verkracht te hebben. En dan is er ook nog een jonge advocaat-stagiaire, die nog maar net met hen samenwerkt. 
We volgen deze vier personages in de voorbereiding van deze complexe zaak. Er staat veel op het spel, voor elk van hen op een andere manier. 

Dit is geen stuk voor de allerkleinsten, maar wel eentje voor je pubers. Want die gaan, in tegenstelling wat ze soms denken, niet dood van wat cultuur. 

Race - Arsenaal - 14+