Voor het eerst in 15 jaar is het deze zomer van geen dansbeentjes gooien in de Schorre, 't is van One World elk in zijn eigen danstent. Maar die van Tomorrowland hebben net zoals die van De Schorre en onszelf geen zittend zomergat, dus sloeg iedereen zijn creative hoofdjes bij elkaar en 'Hartje Zomer'   kwam eruit als het schoonste vuurwerk ever seen. Je kan er een hele zomer lang met het hele gezin een gigantisch aanbod aan activiteiten gaan beleven. We stuurden slashparent Vanessa van Nooitgedachtland er op uit om dat daar eens te gaan uittesten, dikke vette schot in de roos. 
!!Update 30/7/20/!!
Wegens verstrengde corona-maatregelen in Antwerpen is het aanbod van de activiteiten gewijzigd. 
Check de website van Hartje Zomer (https://www.deschorre.be/recreatie-en-sport.html) voor het actuele aanbod.


Al een tijdje speelde ik met het idee om een 'kid's experience day' - als in een dag bomvol kinderactiviteiten met hetzelfde effect als een sugar rush, maar dan zonder de suikers - voor zoonlief te organiseren.

Dus toen de vraag kwam of we het gigantische aanbod aan zomerse activiteiten - onder de noemer 'Hartje Zomer'- in De Schorre eens wilden gaan uittesten, aarzelden we geen seconde. Want zo kon mijn 'kid's experience day' zo ineens werkelijkheid worden!


Glimlach-glimlacher-glimlachertst

Boy oh boy ... wat voor een dag was dat! Want De Schorre voorzag de boys - zoonlief en zijn vriendje - van het soort kinderpret waarbij ze zodanig glimlachten dat hun kaken er twee dagen later nog pijn van deden.

Starten deden we met de waterfiets, waarbij het al snel duidelijk werd dat zoonlief mijn sportgenen heeft geërfd aangezien we meer de oevers dan het water zagen. Al had dit geen effect op de pret die ze hadden bij het - voor- en achteruit - vaarplezier in combinatie met de ik-ga-uit-de-boot-vallen paniek in mijn eigen ogen.


Na het waterfietsen schakelden we over op gocarten. Ook ik. Zo konden we onmiddellijk het volledige domein verkennen, wisten we waar onze volgende activiteiten zich bevonden en het was van 'oh zalig', want dit was de eerste sport in mijn leven waarbij ik geen complete dimwit leek. En ja, we waren zelfs lichtjes teleurgesteld toen we onze gocarts opnieuw dienden in te leveren. 4 wielen gaan toch wel echt sneller dan twee voeten.


Van teen naar tander en allemaal even tof

Na deze twee activiteiten gingen we -  voorzien van een door De Schorre rijkelijk gevulde picknickmand - eten op het meest instagrammable plekje - lees: stilstaand water omgeven door waterplanten, eendjes en gelegen aan de rand van een bos - van De Schorre.


In de namiddag bedwongen we eerst de skateramp en het 300 meter lange hinkelpad om ons daarna aan te sluiten bij de trollenvertelling waar een verteller ons meenam in het magische verhaal van Nora, de trol met een zwak voor wenende bomen.Na de vertelling vervolgden we ons programma en gingen we in de bossen van De Schorre op zoek naar de zes andere, behoorlijk verstopte, trollen waarbij het vinden ervan zorgde voor de nodige YES - momentjes.


Afsluiten van de dag deden we met een portie mini-golf en - onze favoriet - het barrevoetenpad.


Het was een dag om in een herinneringendoosje te steken. Zo kan zoonlief, als hij oud en versleten is, nog altijd even terugblikken op deze fantastische dag uit zijn jeugdjaren.

Well done, De Schorre. Well done.

Need to know!

  1. 'Hartje Zomer' is een initiatief van De Schorre en Tomorrowland dat erop gericht is je eigen staycation grandioos te maken. Zeg dus maar dag met het handje tegen de 'Ik verveel me!' - driftbuien van je bende ongeregeld, want hier vind je voor-ieder-wat-wils bezigheden. 
  2. Stel je eigen 'kid's experience day' samen uit het aanbod dat je kan vinden op de link onderaan. Onze toppers? De trollenvertelling en -zoektocht in combinatie met de picknick en het barrevoetenpad. Deze activiteiten vonden we de prachtigste ervaringen om je kinderlijke verwondering weer wat aan te wakkeren. Reken voor de trollenvertelling ongeveer een 15 minuten en voor de trollenzoektocht een kleine 45 minuten.
  3. Wil je de dag nog feestelijker maken? Onthul dan de activiteiten van je eigen 'kid's experience day' pas op het laatste moment en dit aan de hand van enkele zelfgemaakte rebussen.
  4. Het picknickplekje dat je op onderstaande foto's ziet, ligt aan het water dicht bij de klimmuur van Intense Boom. Volg hier aan je rechterkant het bospad en je komt vanzelf op dit prachtige picknickplekje uit. Ga je voor de picknickmand van De Schorre? Neem dan wel je eigen picknickdekens mee.
  5. Staat de trollenwandeling en -zoektocht op je planning? Neem dan zeker laarzen of stevige wandelschoenen mee. Het kan in het bos zelf wat glad zijn als het geregend heeft.
  6. Wil je voor het Barrevoetspad gaan? Plan dit dan in op het einde van je dag en voorzie ook een extra handdoek. Het wassen van je voeten is mogelijk op het einde van de wandeling, waar de organisatoren kraantjes hebben voorzien om je vieze moddervoeten te wassen. 

Nog wat info?

Hier kan je het volledig programma van 'Hartje Zomer' bekijken:

De Schorre