Akkoord. Het is veel te lang donker. En we komen dus te weinig buiten. Halleluja daarom voor de kerstmarkten. Niet alleen is wandelen in het donker met duizenden lichtjes stukken gezelliger. Zo'n wintermarkt is echt keihard de max om als daguitstap in te plannen met je kinderen. Maar wat plan je dan precies? Wij gingen naar Winter in Antwerpen, en dat ging zo. 

Voor wie het nog niet weet: wij schreeuwen graag even van de daken dat Winter in Antwerpen sinds afgelopen weekend officieel is geopend. Whoopwhoop! Nog tot 6 januari kan je je er geweldig uitleven. Heb je last van keuzestress? Wij geven je een geweldig plan voor één waanzinnig leuke dag op Winter in Antwerpen!

Met het geluidshuis onder de schelde

Je dag starten doe je door te parkeren aan linkeroever (of de tram tot daar te nemen hé) en daar een wandeling te maken door de immer fotogenieke voetgangerstunnel. (Serieus, hoe zot schoon is dat daar?)

Wandelen onder de Schelde in een fotogenieke omgeving is niet overtuigend genoeg? Owkay, doe het dan gepaard met een prachtig verhaal van het Geluidshuis. (Je weet wel: die kweenieoegrappige en gelaagde verhalen verteld door topacteurs. Bekijk hier de making off) Je kan aan de tunnel zelf een audioguide bekomen, of je kan het verhaal op voorhand zelf downloaden op je telefoon. 't Is echt een aparte beleving. Doen!

TfURgzmke9AsXr8eu2Bl7CDRyA6axHUDb4FDaxt8.jpeg

Vhm0gZ6OWWGMy8sYr34ADp2a6F3RklfOhZaLyDr2.jpeg

Een rondje op het reuzenrad of op de schaatsbaan?

Of rondjes op allebei? Sowieso is dat reuzenrad een échte topper. Wij beleefden het overdag en kregen een prachtig panoramisch zicht over Antwerpen cadeau. Maar ook 's avonds zal het de moeite zijn, zo langs de lichtjes aan de Schelde!

W7GABaspcXWCTbdhSF2Z2HAtdqsIMdSL4JzpwI43.jpeg

pd0y9Pe4Ktor0XZqBiBvvC8EEFqDmKhIOnoeSGIl.jpeg

Tip als je gaat schaatsen: vergeet je handschoenen niet! (Dat deden wij wel, en dan heb  je een probleem)

Wandel - na het rondjes draaien- even over de kerstmarkt. Er valt zoveel te ontdekken met eten, cadeautjes, en zelfs een haardvuur. True story.  

aGnwDcaw2q7USeadBH41nTsvK0PC4X24UkKAmbzw.jpeg

#parentfriendly SPIEGELPALEIS

Zo'n kerstmarkt is plezant, maar ook koud. Dus een fijne opwarmplek waar ook je kinderen welkom zijn, is altijd een meevaller. Check het #parentfriendly spiegelpaleis naast het reuzenrad! Je vindt er heerlijke chocomelkskes (mét toppings!!) en andere lekkernijen. Maar ook speelruimte én tof speelgoed voor de kinderen. Een ideale break of afsluiter van je dag. Danku Antwerpen!

Ook hier kan je trouwens gratis hoofdtelefoons lenen om het verhaal van het Geluidshuis te beluisteren!

zf29OhiL2dgvm4dCybMuqBGo16nwt3tsXZgW40rk.jpeg

RqEKwUOsqP1bdI57YkMTSqiJvDkR0mmusJeGHLOk.jpeg

Met de overzet terug

Een bangelijk idee is om de overzetboot terug te nemen richting linkeroever. De veerdienst is helemaal gratis en geeft je een prachtig zicht op de skyline van Antwerpen. (Kleine tip: check dat je de juiste boot neemt. Wij namen per ongeluk de waterbus richting geen idee, en zaten meer dan een uur vast op een boot die we niet wilden. Hahaha. Maar sowieso: een heerlijk avontuur!)

Dit artikel kwam er in samenwerking met de stad Antwerpen. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.