Voor wie keiveel zin heeft om wat nieuwe dingen te leren, te ontdekken, te ervaren, hebben we goed nieuws! We werpen hier zowaar maandelijks de leukste workshops in jullie schoot. Workshops van over heel het land, voor kleintjes en voor grootjes. Deze maand: streetart en graffiti, een workshop die de straten in een echte kunstgalerijen doet veranderen.
En wat is dat dan juist?

Eigenlijk is het heel simpel. Tijdens de workshop gaan kinderen de straten van Aartselaar aankleden met eigen gemaakte kustwerkjes. Waarom juist? Omdat dat kei tof is natuurlijk! Maar ook om de weg naar school, de bib, de sporthal, ... wat te upgraden en plezanter te maken. Daarnaast kunnen de kunstwerkjes een diepere betekenis hebben, zodat de voorbijgangers eens twee keer nadenken bij het zien van de kunst van jouw zoon-/dochterlief.

De practiciteit

De workshop vindt plaats op 22 mei in Aartselaar city, startend in het Cultureel Centrum. Voor wie de workshop is? Voor kids vanaf 9 jaar. En voor slechts 10 euro kan je mini-artiest zich een hele dag uitleven! Wees er wel snel bij want er kunnen slechts 15 kinderen deelnemen.

Geprikkeld? Dan vind je hier meer informatie over de inschrijving!

Get inspired to be inspired

Kan jij je niets anders inbeelden dan wat vuile graffiti bij het woord 'street art'? Dan kunnen we wel wat voorbeelden geven die je een andere kijk geven op deze bijzondere vorm van kunst. Zo kan je (met de bijhorende 'street slang', yeah baby!) tips meegeven voor je zoon/dochter zelf op pad gaan tijdens de workshop.

Banksy

Een van de bekendste street art kunstenaars is ongetwijfeld de mysterieuze Banksy. Wedden dat je al eens een werk van hem bent tegengekomen? Zo niet, vind je hier enkele van zijn werken. Banksy heeft zijn kunst verspreid over heel de wereld. Sommige zijn effectief van hem, andere zijn nagemaakt. Maar toch herken je ze meteen. Hij maakt gebruik van stencils die hij op voorhand maakt, ergens plakt/legt en dan graffiti spuit et voilà! Kunst.

(foto: Youtube)

Street art wandelingen

Tegenwoordig is urban ultra populair! Hoe specialer, hoe beter en dat hebben sommige steden goed gezien! Zo kan je bijvoorbeeld in Brussel, Gent, Antwerpen en nog vele andere steden een speciale wandeling volgen die je langs de mooiste/speciaalste/grappigste street art brengt. Misschien kan je na de workshop wel eens een kijkje gaan nemen in Aartselaar? Wie weet spot je de kunstwerken van je kleine artiest wel!

Ken jij alle vormen?

Street art kan verschillende vormen aannemen. Vaak is het graffiti op een grote muur, murals genaamd, maar er bestaan ook andere manieren. Zoals Banksy kan je ook stencils gebruiken, maar ook stickers, verf, posters, ... Er kunnen zelfs objecten bij te pas komen. Dan wordt het urban hacking of zelfs urban knitting genoemd! Urban watte? Ooit al een boom met een gebreide trui gezien? Datte dus!

(foto: nhnieuws.nl)

Ben je bij het lezen van al deze vreemde woorden even duizelig geworden? Neem dan even rustig de tijd om het eens op te zoeken, of stuur je kind gewoon op workshop om het hem/haar zelf te laten ontdekken en dan kan hij/zij alles uitleggen aan jouw!

Geraak je niet in Aartselaar en vind je geen fijn alternatief in de buurt? Geef dan je eigen workshop thuis met deze geweldige DIY.

(Header: Graffiti vzw)