De plastic rietjes zijn nu al even een no-go en meer en meer merken schakelen in hun verpakkingen dan ook over naar een andere variant. Ken je het, de chocolademelkjes met een papieren rietje? Beter voor het milieu? Absoluut! Maar niet iedereen is er fan van. Want eikes, dat plakt en dat smaakt soms raar. Wat als wij nu eens zeggen dat er nog vele andere alternatieven zijn voor de zabberende kinderen?!

Metalen rietjes

Altijd op zoek naar manieren om die hoop afwas te verkleinen? Dan zijn metalen rietjes de beste keuze! Metalen rietjes steek je gewoon in de afwasmachine, opzetten en klaar voor het volgende drankje. Om alle kleine restjes uit het rietje te halen, ga je er best nog wel even met een borsteltje door. Je zou dan misschien denken, pff, enkel zo’n zilver kleurtje… Ma nee ze! Je hebt ze zelfs in leuke regenboogkleuren

Een ijskoude homemade lemonade of een vers geschonken café latté drinken? Daar moet je wel even mee opletten, want een metalen rietje kan al snel heel koud of warm worden. Maaaar ook daar zijn al oplossingen voor. Duh! Je vindt ondertussen al heel wat metalen rietjes met een siliconen top. En ook die heb je in verschillende kleuren! 

Bamboe rietjes

Als je liever niet dat koude metaal tegen je lippen hebt, dan is misschien een bamboe rietje wel de oplossing. Met hun coole houtlook kunnen ze elk drankje er stijlvol laten uitzien. De finishing exotic touch zeg maar. De rietjes van Tiny Panda’s hebben zelfs allemaal hun eigen nummer. Hoe makkelijk is dat? Wie wil nummer 1?

Waar bamboe rietjes absoluut niet tegen kunnen, is warm water. Na gebruik zal je ze dus ook altijd zelf moeten afwassen. Zijn je rietjes aan het einde van hun leven? No problemo, bamboe rietjes zijn vaak biologisch afbreekbaar en kunnen dus gewoon bij op de composthoop. 

Siliconen rietjes

Vanaf nu pak je niet meer uit met je collectie kleurpotloden, maar met je rietjes! Wie verzamelt er mee alle kleuren van de regenboog? Siliconen rietjes zijn ideaal voor kinderen die het (na vele tikken op de vingers) niet kunnen laten om hun tanden in hun rietje te zetten. Nog een voordeel: ook deze kunnen gewoon in de afwasmachine. Ga jij voor de zachte tinten of voor de felle kleuren?

Bio-afbreekbare rietjes

Wanneer je veel mensen over de vloer krijgt, is het natuurlijk niet simpel om ineens een massa rietjes in huis te hebben. Je zou denken: hadden we dan nog maar die handige dozen vol plastieken rietjes. Maar er is een beter alternatief! 

Je hebt verschillende soorten bio-afbreekbare rietjes, van rietjes gemaakt van tarwe of stro tot rietjes gemaakt van (jawel) aardappelschillen. Say what? Yep, na gebruik de composthoop op en klaar! HAY Straws heeft bijvoorbeeld een leuk aanbod aan 100% biologische cocktail- en longdrinkrietjes én ze zijn nog eens smal ook (handig voor in die caprisonnekes)!

In dit artikel gebruiken we affiliatie links. Dat wilt zeggen dat als jij klikt op de link en een aankoop doet, dat wij daar een klein percentage van krijgen. Jij betaalt niet meer voor het product dan als je rechtstreeks naar de welbepaalde website gaat. Je helpt ons alleen bij het ondersteunen van Maison Slash. Waarvoor dank!