Intussen zijn we al aan de 7de brief toe gericht aan de supermarkt. Van plastic zakjes en seizoensgroenten tot compleet lost zijn bij het kopen van vlees...  Je leest onze vorige berichtjes allemaal hier. Deze maand schrijft slashparent Lobke haar brief aan de supermarkt.  Want september is all about goeie voornemens en gezonde(re) lunchkes, toch?

Brief 7 [BESTE SUPERMARKT], wat meer hapklare lunches please!

 Lobke (35) runt samen met haar man Patrick (37 jaar) een drukbezet gezin met Kobe (8), Frauke (6), Mil (1) en plusdochter Mercedes (18). Elk gezinslid heeft een serieuze agenda waardoor er niet altijd veel tijd is om ’s ochtends lunchkes klaar te maken. Daarnaast trekt deze familie er ook vaak op uit. Dan wordt er al eens gezocht naar een gemakkelijk lunchgerecht in de supermarkt voor onderweg of voor de picknick. 

mQ3fjFlvmHGLYeNbqiajvgoqEc5f93SPSAT1C1YN.png

[BESTE SUPERMARKT],

 Het is weer september! Dat betekent dat ik mijn routines voor de nakende ratrace weer moet aanzwengelen. Doorgaans ben ik zo’n redelijke goed georganiseerde moeder die altijd wel kan zorgen voor een gezonde hap in de brooddozen van haar kinders. Jaja,zelfs met verse groentjes en een stukjes fruit. Het lukt zelfs om voor mijzelf en manlief een magisch slaatje te preppen met allerlei gezonde dingen die ik in mijn koelkast heb liggen. Tot dusver de goede gewoontes tijdens het schooljaar. Gelukkig maar.

Tijdens mijn vrije zomerdagen was het andere koek. Dan durven wij als dagtrippers van het eerste uur impulsief beslissen om weer een nieuw avontuur uit te testen. Eten? Daarvoor stoppen we wel onderweg, want supermarkten vind je toch overal. Dat is snel gefikst: een gezonde hap uit het rek halen, betalen en verder op stap. Easypeasy, of dat dacht ik toch. 

Want wat blijkt? Tijdens mijn zoektocht naar meeneemgerechtjes, verval ik al snel in de klassieke geprepareerde dikke boterhammen, veel te vettige smoskes met kaas en hesp of americain préparé met ook nog eens veel te veel mayonaise? Zelfs die overheerlijke veggie slaatjes in plastieken verpakkingen (!) zitten vol mayonaise of vettige dressing. Dan maar een worstenbrood, een droge pistolet of een koffiekoek. Of gewoon op onze kin kloppen.

Dus, [beste supermarkt], zou u er misschien voor willen zorgen dat ik in het vervolg tijdens onze volgende weekenduitstap gewoon een supermarkt kan binnenlopen en voor elk lid van mijn gezin een lunch met minder rommel in kan kopen? Wat dacht u van een gezonde groentebar in elke supermarkt met voorgesneden groentjes? Zo ééntje misschien waarbij je je eigen gezonde lunch kan samenstellen? Lijkt me heerlijk. En ja, dat mag veggie zijn, hoe meer hoe liever. En ook nog eens duurzaam en gezond, toch beste supermarkt?

Lobke

De [Beste supermarkt]-reeks is een samenwerking van Maison Slash met Rikolto (Vredeseilanden), en verschillende andere partners zoals Fairtrade België, KVLV, Femma, Gezinsbond en Test Aankoop.  Samen bundelen we onze stemmen richting supermarkten en retailers. En hallo slashparent, jij kan meedoen! Check onze website www.meerdanmijnkassaticket.be en laat je stem horen! (En check meteen ook de antwoorden die de supermarkten achterlieten op onze vorige brieven!)