Maandag of zondag? Tijdens deze quarantaine is whatever dag gewoon een another dag. En dat weegt! De uitdaging is om kleine hoogtepunten in je dag of week te plannen, zodat je minstens iets hebt om naar uit te kijken. #spiceupyourlockdownlife, mensen! En dat kan je stiekem super gemakkelijk door je eetmomenten ietske spannender te maken. Doe bijvoorbeeld eens een camping corona in je tuin, zoals slashparent Lobke. Een gemakkelijke en pittig burrito-recept dabei, et voila: jouw highlight van de week!

Danku het is weekend en nu mag je na het harde werkwerk je kot kuisen - nope, blij worden we daar niet van. Maar oplossing! Samen met kruidenmerk Santa Maria zorgen we de volgende weken voor de nodige ingrediënten to #spiceupyourlockdownlife! Slashparent Lobke komt al met de eerste prikkelende tip. Zij doet in haar tuin van camping corona, en daar hoort uiteraard spannende én gemakkelijke food bij: un burrito por favor!
Hf9N57JIl9fFnMG6bMUWJNqzFGvFHqbhFJcOCiUh.jpeg

LOBKE:

"Coronadagen saai? Euhm...ik denk het niet! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben eigenlijk nog steeds niet bekomen van het plots 24/7 moeten thuisblijven met drie kinderen en ze dagenlang te entertainen, ondertussen proberen werken én ook nog eens het schoolwerk bij proberen houden. Ergens daartussen werk ik het huishouden bol zo goed ik kan én misschien heb ik dan nog wat tijd over om af en toe iets voor mijzelf te doen. Echt, in plaats van een ratrace lijkt het alsof heel die coronaperiode een marathon is waarin ik sinds enkele dagen iets minder hard probeer te lopen om het vol te houden till the end! Onze kinderen daarentegen die beleven de tijd van hun leven en ik hoop echt van harte dat ze later met weemoed zullen terugkijken op heel die coronatijd. Ik probeer mij vooral vast te houden aan het feit dat ze nu leren koken in plaats van wiskunde leren en dat ze zich meer dan ooit verbonden voelen met ons gezin omdat mama en papa heel erg hun best doen om van elke dag een kotfeestje te maken, eentje met veel lachjes maar af en toe ook een traan.

"Onze kinderen beleven de tijd van hun leven"

vvWPnC8q2K5pgwLADlVakFVzVlaBejmmdEEPSgIo.jpeg

Kc5xekBMsp0nBC1DC2HSvzqwpMT861NxDK89pK9a.jpegHoogtepunt van onze week : Camping Corona

Alle dagen lijken tegenwoordig hetzelfde. Toch start ik elke dag zo positief mogelijk en zo bedenk ik alle dagen iets leuks zodat de verveling niet te snel toeslaat. Onze paasvakantie aan zee viel in het water, toch was dit geen excuus om er een echte staycation van te maken en onze eigen camping corona te openen. Ik haalde onze tent, luchtmatrassen en slaapzakken van de zolder en toverde in no time een echte camping met alles erop en eraan. Vlagjes, buitenbadje en vuurkorf dabei en het kamperen kon beginnen!

Op onze camping is er gelukkig ook tijd en ruimte om te picknicken. Want picknicken in je eigen tuin, dat is misschien niet iets waar je meteen aan denkt maar het is pure luxe! Geen gesleur met zware picknickmanden, eten en servies. En je kan het recept gewoon in je eigen keuken voorbereiden, je daarna gezellig installeren met alles erop en eraan  in eigen hof en het picknickfeest kan beginnen.

Qi3CMBo45Vj939kWBHlp0Hx3tzxRzIKtGjYbbTsD.jpegZfNjZi1ZuknXqxgBnRIBtFduJmKYxSgM8CSqPnbF.jpegVeggie burrito's

Deze keer prepareerden we samen (ja, samen koken doen we tegenwoordig elke dag!) burrito's met met rijst en groenten. We vervingen het rundsvlees door een blik linzen en maakten er zo onze eigen veggie variant van. Een supersimpel én ideaal gerecht dat in een kwartiertje klaar is.

Het volledige recept vind je hier.

v7fxPy1QMFNQxkfWwJwjc9cxpo25DEiF6GGN1zR8.jpegSuccesfactor bij onze kinderen?

De smaakpapillen van onze kinderen tintelden lekker en de burrito's gingen goed naar binnen, al mocht het voor onze kleinste misschien iets minder spicy zijn. Houd je dus niet zo van pittig? Gebruik dan de helft van het zakje kruidenmix.

Wij zijn dus groooooote fan van dit recept en het smaakt absoluut naar meer. Misschien dat we volgende week de chili sin carne of heerlijk vegetarische curry eens uitproberen? Ik zet mijn kinderen aan de kook en ik schuif mijn voetjes onder tafel. Goed idee, toch?"

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met  Santa Maria We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.