Ik heb altijd de ergste katers gehad. Lees: barstende koppijn, braken en een gevoel alsof ik door een TGV omver was geknald. Sinds ik mama ben geworden, zijn die katers nog DUIZEND maal erger geworden. Wil dat zeggen dat ik er nooit meer los over ga? Hell no! Als ik ga, ga ik hard...met alle gevolgen van dien uiteraard. Slaap is nog steeds de beste remedie tegen een hardnekkige kater en laat je daar als ouder net een heel erg groot tekort aan hebben. Daarom ben ik creatief geworden in het mixen van een drankje de morning after. Voor mij een troost wanneer ik met twee jengelende kinderen aan mijn been naar het toilet probeer te spurten...

ISABEL

DIKKE FUN...DE AVOND VOORDIEN TOCH

oYqVZOtaLuKh5PZ4LOfaszezNoMouIExziUWXUmv.png

Ik moest onmiddellijk denken aan deze foto, wat een fantastische avond en verschrikkelijke morgen. Wat begon als een rustig avondje met vrienden thuis en een glaasje champagne ontaarde enkele uren later in een raveparty in de keuken met tequila. Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen hoe ik me voelde toen Henri om 6 uur besliste dat de dag kon beginnen, wetende dat ik om 4 uur ergens omver ben gevallen. Ik herinner me nog hoe katers zo'n 15 jaar geleden eigenlijk pure luxe waren: ik bleef net zolang ik wilde in bed, bestelde pizza, verplaatste me naar de zetel, keek een volledige dag MTV om 's avonds opnieuw in de bar te eindigen met een glas rode wijn om de laatste katerrestanten door te spoelen. Vandaag sleep ik mezelf door het huis met twee kids die net die dag on-han-del-baar zijn. Ik kan nauwelijks nadenken, laat staan iets georganiseerd krijgen. De deur uitkomen met twee kinderen van 2 en 4 en mét kater is gewoonweg onmogelijk. Het duurt dan ook drie dagen vooraleer ik me weer een beetje mens begin te voelen. 

HANGOVER NANNY

 Reality check: times indeed have changed! Zou er niets zoiets bestaan als een 'hangover nanny'?! Een gat in de markt als je het mij vraagt! Maar omdat die eerste freelance kater nanny nog moet opstarten en omdat ik nooit maar dan ook nooit mijn lesje leer, verhelp ik me dikwijls met deze mocktail op basis van rode bieten en water, veel water!!!

kBH0jS3yHnb27Kbszp4VvII2CYrsRTkKxAO6HefT.png

WATHEBJENODIG?

  • 60 ml sap van rode bieten
  • 30 ml tomatensap
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 2 el mangopuree
  • enkele druppels tabasco
  • kerstomaatjes

HOEMAAKDEDA?

Doe alle ingrediënten in een met ijs gevulde cocktailshaker en shake gedurende 20 seconden. Dubbel train in een met ijs gevuld glas, voeg enkele druppels tabasco toe voor meer pit, stil en werk af met kerstomaatjes.