Slashparent Isabel is een echte ploetermoeder en daar is ze, terecht, heel trots op. Naast haar heeft ze ook een leuke ploetervader staan. Speciaal voor dit soort kanjers en dan vooral voor de daddy's van kleine prinsessen maakte ze een cocktail met hoog testosteron gehalte. Want hoe hard je misschien ook wenste dat je een zoon had, jouw kleine meid haalt het mooiste in jou boven. Letterlijk... Wanneer je met een gezicht vol blush, roze oogschaduw en lippenstift naast je dochter zit en voor de zoveelste maal kijkt naar Prinsessia, dan verdien je volgens mij een cocktail die je toch nog een beetje man doet voelen.
ISABEL

Daddy cool

eb8a9VHhX9rS4InzXlCnGOrhQjWHVQZC7EUJLosN.jpeg

Vaders en dochters hebben een wel heel erg speciale band. Daar kunnen wij als mama dikwijls niet tussen. Ze zijn zo schattig samen, vooral als ze samen 'Let it gooooo' meekwelen of een theekransje organiseren. Ok meisjespapa, je hoeft zo vaak niet iets te repareren en op de speeltuin gaat het er veel gemoedelijker aan toe, maar geef toe dat het geweldig is om die kleine meid bij jou op de schoot te hebben. Meisjes zijn helemaal gek op hun papa's. Ze worden verliefd op jou en willen enkel en alleen met jou trouwen. Fantastisch toch?! Je hebt geleerd hoe een knuffelbeer een prinsessenjurk aan te trekken, bent met paarse nagellak op je tenen naar het zwembad getrokken en kan ondertussen een visgraatvlecht maken in het haar van je dochter. Dikke vete chapeau!

Als mama beseffen we dan ook maar al te goed dat het hebben van een dochter een regelrechte aanval is op je mannelijkheid. Daarom papa's, jullie verdienen dat avondje op café met maten of die actiefilm op televisie. En wat denken jullie van deze cocktail voor een instant mannelijk gevoel. Het is vooral de mezcal met zijn exclusief rokerige smaak die ervoor zal zorgen dat je onmiddellijk dat prinsessenkroontje op je hoofd zal vergeten. Mezcal is hier nog niet zo bekend - uiteraard wel in het bartendermilieu - maar dit mysterieuze drankje is absoluut het ontdekken waard. Mezcal wordt vaak gezien als het kleine broertje van tequila, maar wordt daarentegen nog steeds artisanaal geproduceerd en heeft dus een sterk uitgesproken rokerigere smaak. Een obscure en exclusieve spirit voor de 'echte' meisjespapa.

WATHEBJENODIG?

0bDBJcsh5Igo34C9antRmSlErNmLPUd11rbZ14JL.png

  • 30 ml mezcal
  • 15 ml bourbon
  • 15 ml Carpano Punt e Mes
  • 30 ml agavesiroop
  • 30 ml limoensap
  • enkele druppels orange bitters
  • zeste van sinaasappel

HOEMAAKDEDA?

Doe alle ingrediënten in een shaker, vul met ijs en shake gedurende 20 seconden. Strain in een stoer als zoals een tumbler. Werf af met zeste van sinaasappel.