Je hebt ze misschien al zien voorbij komen op het world wide web. Maar voor zij die het nog niet wisten: extreme milkshakes, ook freakshakes genoemd, zijn the next big thing!

Zo'n freakshake (love de naam!) schreeuwt voor nader onderzoek. En wat blijkt? Zo'n extreme milkshake ziet er ingewikkelder uit dan het is.  De grootste vraag blijft eigenlijk of je zo'n ding überhaupt opkrijgt. Testen!, denken wij dan.  Wij vonden een super duidelijke tutorial op de blog van Modern honey en sharen deze graag. Laat de freakshakes maar komen!

Wathebjenodig? 

Vooral veel chocolade zo blijkt.

  • Choco
  • M&M's
  • Chocoladeschilfers of andere versiersels
  • Chocoladesaus
  • Opgeklopte slagroom
  • Milkshake naar keuze (mix van ijs, fruit en melk)

Hoemaakjeda?

extrememilkshake1Bij freakshakes bestaat het geheim erin dat je je niet beperkt tot 'in het glas',  maar dat je de buitenkant gewoon mee versiert.  Bij de meeste shakes in de USA wordt het glas ingesmeerd met marshmallowcrème. Iets wat je hier in Europa moeilijker vindt, maar wat je pefect kan vervangen door choco. freakshakesEenmaal je het glas hebt ingesmeerd kan je de M&M's in de choco duwen. Als je de shake niet direct gaat opdrinken is het een goed idee om het glas met de choco en e versiering even in de frigo te laten rusten. Kwestie dat de snoepjes er niet afvallen. Wees creatief en vul de versiering aan met andere pralines/Maltesers/Chocotoffs,... chocolade, quoi. freakshakesVul de beker met milkshake. Zorg dat deze koud en stevig genoeg is, want zo meteen op ga je er nog een serieuze klets opgeklopte room bijvoegen. Ook hier geldt: hoe steviger je deze opklopt, hoe mooier je shake er zal uitzien. freakshakesEn werk af. Giet er chocoladesaus of gekleurde suikerbolletjes over. Of ga zoals voor de echte die-hards voor een donut, een brownie of oreo-bouwwerkje als topping. KLaar!

Nieuwsgierig!

En krijg je'm op? Wij zijn hyper nieuwsgierig naar jullie maaksels.  Laat ons meegenieten en tag ons op je social media! (@maisonslash)