Wil jij een lekker én origineel ontbijtje maken of organiseer je een toffe paasbrunch? Dan ben je bij Maison Slash, uiteraard, aan het goeie adres! Groot en klein zullen gegarandeerd smullen van dit simpel, maar ongelooflijk lekker lang paasbrood. Dat je eigenlijk ook gewoon het hele jaar door kan maken en eten.

Vind je het ook zo vervelend om in de keuken te staan kokerellen terwijl je gasten allemaal gezellig aan tafel zitten, klaar om zich te storten op de pistolets en zalm en soep en koffiekoeken en slaatjes? Want ja, jijzelf en je gasten hebben zich allemaal al bijna een halve dag ingehouden om zich helemaal te kunnen geven op de brunch. Wel, met dit brood hoef je geen omeletten 'sur mesure' te staan bakken. Je kan het paasbrood op voorhand prepareren en dan hoef je het enkel nog in de oven te zetten. Hoe gemakkelijk is da!?

wathebjenodig?wNMOpr10f1CpCAyau1PDZHqb7pbVl2hADily3oXT.jpeg

  • 1 stokbrood
  • 5 eieren
  • 80ml volle room
  • 115g gebakken spekjes
  • 115g geraspte kaas
  • 1 gesneden bosuitje

hoemaakjeda?

Meng de eieren samen met de volle room. Voeg daarna de kaas, de spekjes en het 3/4 van het uitje toe. Goed mengen en de vulling is klaar. Easy peasy!

Je kan de vulling ook personaliseren! Je kan er wat hesp in zwieren, paprika's, champignons, ... de opties zijn ein-de-loos!

4ubdCNryYYBNrq0s0UxNs8pZ9Mrt3I0rcMyTVYjV.jpeg tN4hk3DUl0a16y1qLz9oL1Oc050wnyUNLV1Ne1Te.jpeg

Voor het brood heb je een gekarteld mes nodig. Snij voorzichtig een rechthoek uit de bovenkant van het brood. Haal er ook wat van dat wit deeg uit zodat je een mooi gootje creëert in je brood.

mWjNm7KtTpBTB8lBmzKuV7Xnu5TuZptwmYKmPvsp.jpeg

Leg je brood op bakpapier en lepel de vulling in het brood.

QETSl2sDBhnYpLkn6qD7g4QabLpjMBrQiwUOCpHy.jpeg

Bak je brood 30 minuten op 175°C. Zorg ervoor dat het ei mooi gestold is. Versier het met het overschotje bosui.

JOIAoqygDnX8zPbQ8A7kEfYQE3D0Vo5pMGd6Fczj.jpeg

Tada! Je hebt net een heerlijk paasbrood gemaakt. Smakelijk!

*** Extra tip: met de overschotjes van je stokbrood kan je wentelteefjes maken of je kan ze gebruiken als soldaatjes voor je zachtgekookt eitje!