‘Wat eten we vandaag?’ Waarschijnlijk dé meeste prangende vraag van je kinderen bij het ochtendgloren. En voor jou misschien ook. Want waar haal je elke keer weer die inspiratie om dagelijks wat liefde door de maag van huisgenoten te jagen? Om je op weg te helpen, vragen we elke maand raad aan een slashparent zoals jij en ik om hun #vreetsmakelijk weekmenu te delen. Slashparent Erika bijt graag, naast het toppeke van een Cornetto, de spits af!

Slashparent Erika heeft 2 zonen, Arthur(17) en Stan(15), een man, Joris,  en 2 katten in huis. Naast werken bij Maison Slash, zit ze met haar neus vooral graag in interieur boekskes en de kookpotten in en rond haar groene keuken. De kookboeken die je in haar kasten vindt, zijn er puur voor de decoratie, want aan recepten kan ze zich niet houden. 

Wie staat er bij jullie thuis achter de potten?

"Door de week ben ik het vooral die achter potten staat, in het weekend is het meestal Joris. Tijdens de lockdown hadden we de afspraak dat Arthur en Stan elk een dag kookten. We hebben toen ook een tijdje met een wekelijkse foodbox gewerkt, dan konden ze zelf op voorhand kiezen wat ze wilden klaarmaken. Sinds deze week zit Arthur op kot en moeten we ons wat anders organiseren wat betreft dat weekmenu. Mijn verhoudingen zijn wat zoek, er zullen de komende weken geregeld wat leftovers in de vriezer belanden, wat een uitsparing zal opleveren voor de oudste zijn weekbudget!"

Wat na een lange werkdag? Leve de vriezer of de afhaalchinees?

"Ik maak wekelijks een grote pot verse soep, en dat wordt hier al jaren met liters gegeten. Eens om de zoveel weken maakt Joris spaghettisaus, vol-au-vent (echt dé lekkerste) en stoofvlees (en #sorrynotsorry Jeroen, ook echt dé lekkerste) om in te vriezen. Er zit altijd wel iets in de vriezer om uit te halen wanneer vers koken een avond eens niet lukt. En eitjes met boontjes en melksaus zijn ook altijd snel gemaakt!"

Eten jullie allemaal samen ’s avonds?

"Ja, eigenlijk wel. Wanneer Joris naar kantoor gaat, komt hij vaak pas na 19u30 thuis en voor corona zat hij ook geregeld in het buitenland. Toen de kinderen nog jonger waren, at ik dan ook vaak alleen met hen. Nu ze ouder zijn, eten we meestal pas rond 20u, samen. Met Arthur op kot is er nu door de week een leeg plekje aan tafel recht tegenover mij, daar voel ik me wel nog niet helemaal prettig bij..."

Is er een gerecht dat (bijna) wekelijks op tafel komt?

"Spaghetti haalt het hier wel vaak, wegens 2 fervente pasta fans. En op vrijdag halen we altijd iets af en doen we een resto'ke. De poetsvrouw komt op vrijdag en dan heb ik toch voor een avond de keuken proper gehouden! Om beurten kiest een van ons 4 wat het wordt. Onze smaken liggen nogal uit elkaar, dus we eten zelden 2 weken na elkaar frietjes."

Met welk gerecht scoor je sowieso?

"Mijn soepen zijn ondertussen al legendarisch tot buiten de muren van ons huis. En met mijn eigen versie van kip Tikka Massala scoor ik ook altijd. Als de groenten maar niet teveel zichtbaar zijn!" 

Wat is jouw tip voor slashparents met picky eaters?

"Laat je kinderen, vanaf dat hun leeftijd dat toelaat, zelf ook koken. Sinds mijn kinderen in lockdown regelmatig zelf zijn beginnen koken, lijken ze ook meer open te staan voor andere gerechten en ingrediënten. We deden dit aan de hand van een foodbox. De jongens kiezen zelf welk gerecht ze willen maken, zo krijgen ze inspraak en verantwoordelijkheid over hun diner. Ze gaan minder snel morren over de gerechtjes die ze zelf gemaakt hebben en er komt toch ook minder geknor op de maaltijd van iemand anders. De ontplofte keuken nemen we er dan wel bij!"

Show us your #vreetsmakelijk weekmenu


Maandag: Tajine met balletjesbrochette

Dinsdag: Mosselen met friet 

Woensdag: Spaghetti

Donderdag: Kip Tikka Massala met rijst en linzen

Vrijdag: Afhaal

Zaterdag: Lasagne 

Zondag: Kip met sla en tomaat en gebakken patatjes

Kip Tikka Massala for president


Wathebjenodig?

 • kippenblokjes (600g voor 4 personen)
 • 2 teentjes look
 • 1 ui
 • blik gepelde tomaten
 • klein potje room
 • koriander
 • stukje gember 
 • 1 chilipeper
 • half blokje kippenbouillon
 • garam massala 
 • kurkuma
 • boter of olie

Hoemaakjeda?

 1. Snipper de ui en snij de look, gember en chilipeper in kleine stukjes. Stoof dit aan in een diepe pan met wat boter of olie. 
 2. Voeg de kippenblokjes toe en laat wat aanbakken op een niet te hard vuur, zodat de ui en look niet te hard gebakken worden.
 3. Voeg het blik met gepelde tomaten en het potje room toe. 
 4. Kruid met de kippenbouillon, garam massala en kurkuma. 
 5. Laat dit sudderen op een zacht vuurtje voor een kwartiertje.
 6. Snij de koriander fijn. Dit strooi je over het gerecht net voor je het serveert.
 7. Serveer met rijst, dahl, naan brood en/of papadums


Wil je hier heel erg makkelijk een Thaïse versie van maken? Vervang de boter door kokosolie en de gewone room door kokosmelk. En in plaats van de garam massala en kurkuma gebruik je een rode curry pasta en een stengel citroengras. 


Zin om ook je weekmenu met de wereld te delen? Stuur dan als de wiedeweerga een heerlijk bericht naar redactie@maisonslash.be. Of download het #vreetsmakelijk weekmenu hier beneden, deel het op je socials en laat het kwijl van elk van volgers hun scherm druipen.