Hartige wafels als ontbijt! Wie had dat ooit gedacht? Yep, de dag van vandaag worden wafels worden niet enkel meer geserveerd  met slagroom of suiker, maar steeds meer met avocado's, garnalen, kaas of andere hartige toppings. We voelen een hongerke ofte, nog beter, een goestingske komen!

We staan bij Maison Slash altijd open voor nieuwe ervaringen en als daar dan een wafel bij betrokken is, zitten we als eerste aan tafel met mes en vork in de hand. Een hartige wafel dus. Bring it on! We vonden op deze Amerikaanse blog 'kale and caramel' alvast een topreceptje om er zelf mee aan de slag te gaan. Hieronder vind je het lichtjes aangepast recept terug!

collage hartige wafelsWathebjenodig ? 

Voor de wafels 

  • 2 fijn gehakte groene pepers
  • 1/2 theelepel komijn
  • 100 gr gerapste cheddar
  • 100 gr boter
  • 1/2 tl zout
  • 1 ei
  • 4 el volle melk
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • ┬╝ kop verse koriander losjes verpakt, fijngehakt

Voor de toppings

  • Eieren + olie of boter om ze in te bakken (1 ei per persoon)
  • Blik gedraineerde zwarte bonen
  • 1/4 tl zeezout
  • 1/4 theelepel komijn
  • Teentje knoflook
  • Tomatensalsa (fijngesneden tomaat met sjalotjes)
  • Avocado
  • Zure Room
  • Verse koriander

collage hartige wafels 2 Hoemaakjeda?

  • Rasp de cheddar kaas.
  • Klop de boter en het zout en de komijn met een mixer op.
  • Voeg het ei en de melk erbij.
  • Zeef de bloem boven een kom. Spatel het daarna beetje bij beetje door het botermengsel dat je zo min mogelijk klonters krijgt.
  • Kneed de cheddar en de fijngesneden pepers erdoor en vorm bolletjes van het deeg.
  • Verwarm het wafelijzer en vet het in met boter of olie. Plaats een deegbolletje in het midden en bak in 2 minuten bruin. Bak verder tot al het deeg op is.
  • Maak de zwarte bonen topping door de bonen samen met het zeezout en de komijn en de look te bakken in een pan. Hou dit apart.
  • Bak de spiegeleieren
  • Maak de tomatensalsa
  • Dresseer de wafel op het bord en werk af met de zwarte bonen, een spiegeleitje, gesneden avocado en een lepel zure room.  Voltooi met verse koriander en serveer met de tomatensalsa
Yummi! Smakelijk!