Borrelen! Een woord dat ze in Nederland al een eeuwigheid gebruiken en waarvan wij vinden dat het nu al het woord van 2020 mag worden. Want hoe leuk klinkt dat? "Hey, schuif gezellig aan, we zijn net aan het borrelen!" En uiteraard horen er heel wat natjes en droogjes bij dat borrelen. Zoals deze homemade borrelnoten bijvoorbeeld. Easy en veeeeeel smakelijker dan die uit een 'pakske'! 

Wathebjenodig?

  • een mengeling ongezouten noten: pecan, amandel, cashew, ... Dewelke je graag eet!
  • olijfolie
  • verse rozemarijn, fijn gehakt
  • verse tijm, fijn gehakt
  • komijn
  • cayennepeper
  • grof zout
  • eventueel een klein lepeltje ahornsiroop

Oedoededa?

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Warm de olijfolie op in een pannetje. Zet het vuur niet té hard, anders brandt de olie aan en dat willen we niet.
  3. Doe de gehakte rozemarijn en tijm in het pannetje, roer het door de olie tot de aroma's van de kruiden vrij komen. 
  4. Haal het pannetje van het vuur, voeg er de komijn en cayennepeper aan toe en meng alles goed onder elkaar. Als je het graag wat zoet hebt, kan je er ook ahornsiroop onder mengen.
  5. Voeg de noten toe aan het mengsel en strooi er wat zout over. Roer goed zodat het geheel goed gemengd wordt.
  6. Spreidt het notenmengsel uit over een bakplaat en zet het voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Roer de noten al een onder elkaar na 10 minuten.
  7. Haal het uit de oven en laat het geheel afkoelen.

Nog wat inspiratie nodig voor de 'natjes' bij het borrelen? Check dan deze hot mock- en cocktails!

A Farmgirl's Dabbles