Hoe gezond en ecologisch pak jij het aan in 2021? Maison Slasher Liesbeth tackelt al enkele maanden met vallen en opstaan de ene duurzame uitdaging na de andere. Veggie leren koken, voedselverspilling bestrijden, plantaardig wassen en plassen, … Ook in de maand april smeten we samen met Bio-Planet een nieuwe challenge haar richting uit. Dit keer hielden we haar afhaalgoestingskes tegen het licht. Don't we love vettige kost? Trouwens: hoe ouder ge wordt, hoe moeilijker te verteren, hé. Wacht maar, haha! Liesbeth kreeg de uitdaging om meer gezonde versies van hun favoriete snelle snacks op tafel te toveren. We vragen het ons nog steeds af: #speeltlieshetklaarineenjaar

Bommeke in de maag?

Wij laten op een luie vrijdagavond soms een dikke vierkazenpizza leveren. Dat kan smaken! Helaas niet voor Liesbeth afgelopen maand. We zijn niet zeker of ze dit wel een toffe uitdaging vond? Liesbeth: “Toegegeven, het meest relaxte moment van de week veranderen in een gezonder kookmoment leek me op voorhand een opdracht. Al zeker na een zware werkweek! Maar zo’n bommeke in de maag staat wel in contrast met mijn wens om gezonder en meer biologisch te eten ... Misschien is het toch mogelijk om nu en dan iets klaar te maken dat even lekker is als die afhaalgerechten, maar wel iets lichter?” 

Gezond én zelf gemaakt!

That’s the spirit, Liesbeth! Zo benieuwd wat je allemaal gemaakt hebt! Liesbeth: “Afgelopen maand toverde ik onze favoriete snacks, zoals hamburger met friet, pizza en lasagne, om tot meer gezonde en biologische versies. Bovendien probeerde ik zo vaak mogelijk mijn kindjes mee te laten kokkerellen. Op die manier was vrijdagavond een echt gezinsmoment. De eerste week zijn we gestart met een receptje van Bio-Planet om lamsburgers met tahindressing te smikkelen. Daar hoorden natuurlijke verse frietjes en zelfgemaakte mayonaise bij! Wat bleek? Eigenlijk was dat verrassend gemakkelijk. Over die creatie ben ik zo enthousiast dat ik binnenkort ga proberen om quinoaburgers te maken, om eens helemaal veggie te gaan.” 

Pizza pronto!

Goe begonnen jong! Wat stond als volgende op het menu? Liesbeth: “Pizza uiteraard! Dat is dé favoriet van mijn kinderen. Ik wist ook dat ze het super plezant gingen vinden om alles zélf te mogen beleggen. Ik moet toegeven dat ik wel een beetje lui ben geweest en kant-en-klaarbiodeeg heb gekocht. Om het extra gezond te maken, hebben we extra veel groentjes op de pizza gelegd: paprika, courgette en tomaatjes. Eigenlijk hebben wij stiekem zo een bom vitaminen gegeten die avond. Als ik nog eens vakantie heb, zou ik graag zelf een bodem willen maken met havermout. Ik vond daar op de website van Bio-Planet een receptje van en ik ben benieuwd hoe dat zou smaken.”

 

Vislasagne

Dat wordt smullen! Tot slot heb je ook zelf een lasagne in elkaar geflanst. Hoe maak je zoiets lichter én toch nog lekker? Liesbeth: “Ik heb voor de eerste keer een lasagne bereid met zalm, courgette en spinazie. Heel smakelijk en gezond, maar er was toch wel wat werk aan. Ik moet bekennen dat ik aanvankelijk ook nog van plan was om zelf sushi te maken, maar dat is niet meer gelukt. Soms ben je gewoon zo moe dat een lekkere takeaway of iets om op te warmen de betere oplossing is. En dat is nog altijd helemaal ok!”

De volgende uitdaging: groentepret op de grill!

Klopt helemaal! Dik ok! Toch hebben we voor de maand mei al terug een volgende challenge voor je klaarstaan. Aangezien de temperaturen lekker klimmen, is het tijd om de barbecue van onder ’t stof te halen. Alleen dagen we je samen met Bio-Planet uit om extra creatief te zijn met groenten op én naast de barbecue. Experimenteer je dan ook nog eens met vleesvervangers? Kunnen die hun mannetje staan op de grill? Liesbeth: “Deze opdracht is echt iets voor ons! Zodra de zon schijnt, steken wij de barbecue aan! Mijn man associeert dit wel met een grote t-bone steak. Wat vlees minderen, wordt wel een uitdaging. De afgelopen maanden hebben we wel al veel stappen gezet in het vegetarisch koken, dus dat moet lukken! Als iemand ervaring heeft met vegetarische barbecues, ik hoor het graag!”
Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Bio-Planet. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.