Maandag of zondag? Tijdens deze quarantaine is whatever dag gewoon een another dag. En dat weegt! De uitdaging is om kleine hoogtepunten in je dag of week te plannen, zodat je minstens iets hebt om naar uit te kijken. #spiceupyourlockdownlife, mensen! En dat kan je stiekem super gemakkelijk door je eetmomenten ietske spannender te maken. Ga bijvoorbeeld op wereldreis, maar dan gewoon vanuit je kot. Zoals slashparent Pieter, die ging met gezin een dagje naar Texas, inclusief taco's met alles erop en eraan!

PIETER: 

Wij vertrekken deze week naar het buitenland. Huh? Jip, inderdaad, ondanks de lockdown nemen wij onze kinderen mee op reis. Op culinaire reis in onze keuken. Het is balen dat we de deur niet uit kunnen, maar dan doen we het maar op onze eigen manier. Zelf kook ik veel en nu ik verplicht thuis ben betrek ik maar al te graag mijn kinderen in het dagelijks kookritueel. Alleen hebben we het iets uitgebreid. 

Wij gaan op wereldreis!

Het plan? Elke dag van de week koken wij iets van een ander land. Samen met de dochter. De zoon is nog wat te jong en houdt het bij proeven. (Of in de weg lopen, haha.) Om de reis nòg meer te voelen, houden we ook themaspelletjes, bezoeken we het land via Google Street View en vertellen we handige weetjes over onze bestemming. Op dag 1 trokken we naar The United States of America, meer bepaald Texas. De staat van cowboys, raketten en kei lekker eten.. 

Let's go to texas

Op het programma? Een paardenrace, de NASA ontdekken en samen taco’s maken. Taco's? Yes, het zal wel zijn. Texas, dat is Tex-Mex-keuken. Texaans-Mexicaans. Texas ligt op de grens met Mexico. Het was vroeger - heel heel heel lang geleden - zelfs een apart land. En dus zijn er enorm veel invloeden. Zo ook in de keuken. Denk aan guacamole, komijn, chili, nacho's, burrito's en ow yes, heel veel taco's!

Voor de kleinste wordt het cowboyspeelgoed van stal gehaald en samen met de oudste doen we van tacotime. Het is makkelijk, lekker en de kinderen zijn dol op die "pannenkoekjes". We snijden samen de groenten: courgette, paprika en tomaat. Veel toppings zodat iedereen zijn eigen versie kan maken. Vlees wordt aangebakken en op smaak gebracht met de lekkere Taco kruidenmix van Santa Maria. Iedereen krijgt een kleine tortilla. Perfect op kindermaat. Opvullen, afwerken met de favoriete garnituurtjes, dichtplooien en dan de uitdaging: met zo weinig mogelijk smossen opeten. Hoewel het smossen wat tegenvalt, smaken de taco’s. Ze maken er zowaar nog eentje. Zelf eens maken? Hier vind je het recept.

t7ZHm2enoZlThLvVrXVSy0Z2vC2s38xiPpSZBKsN.jpeg87bZJ8jGWe5BbPvjbxd5d0F0M7gAz8RUu6SwNqxd.jpeg

Na de taco’s zadelen we onze paarden en volgen we een parcours in de tuin. Klimmen, springen, rollen, onze kleine cowboys hebben duidelijk te veel energie. Eenmaal de paarden op stal steken we nog het kampvuur aan. Een echte cowboy, die lust graag een geroosterde marshmallow. 

Qk9pNyH898fuin9f5UlAodjlok3HDEEhfXQwz3QK.jpeg

We trekken vanaf morgen verder naar Mexico (pinatatime) en naar Jamaica (met al zeker de 100m sprint, Usian Bolt en al). Op het menu staan quessadillas en kip op Jamaicaanse wijze.

Nog enkele Texastips 

Zodat ook jij eens op reis kan naar Texas vanuit je kot, geef ik je nog enkele tips mee die ik mijn kinderen vertelde. 

Nasa hoofdbasis in Houston 

Cowboyfeestje thuis? 

  • Haal dat innerlijke kind in u naar boven en dans samen de indianendans. 
  • Bouw zelf een takkenpistool (inspiratie)
  • Pak een dik touw, plaats ergens een grote knuffel en doe van lassogooien like a pro.

Coole weetjes voor groot en klein

  • Bekende Texaspersonen: George Bush, maar ook Beyoncé.
  • Texas is de tweede grootste staat van het land.
  • De naam komt van Tejas, wat vrienden betekent in een lokale indianentaal.
  • De Encyclopeadia Brittanica is verboden in Texas. De reden? Het naslagwerk bevat het recept om thuis bier te brouwen. Ze hebben nog gekke wetten, die Texascowboys. Zo is er een wet die zegt dat het verboden is om andermans koe te melken en mag je geen aap meenemen op de bus. Rare mannen, die cowboys inderdaad. 
  • Check ons artikel over naar school gaan in Texas. 

Verder onderdompelen in de tex-mex-keuken?

Schaf je dan zeker komijn, chili en avocado's aan en maak eens burrito's, nacho's of andere overheerlijke gerechten!  

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met  Santa Maria.  We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.