Corona zorgde voor een giga stijging in het aantal huisdieren bij gezinnen, want ja, gezellig! Heb jij (intussen) ook een hond? Die valt toevallig geweldig te combineren met een leuke kinderactiviteit, zoals muffins bakken. Met deeg kliederen is ideaal om kinderen even alleen bezig te laten. En wij kennen al iemand die staat te popelen om te proeven! Alle ingredienten zijn trouwens easy peasy te vinden bij Aveve.

We houden er allemaal wel van om onszelf eens goed in de watten te leggen. Een warm baddeke met een glaasje wijn daarbij. Heerlijk! Maar, wat met onze trouwe viervoeters? Die verdienen toch ook wat extra aandacht, niet? Hondenmuffins zijn gewoon een goed idee (én dit recept is meteen ook geschikt voor honden met diabetes.) Zet je kinderen aan het werk! Je moet ze enkel even op weg helpen.

Foto: Aveve

Wathebjenodig? 

Voor de muffins (25 stuks):

Extra verwennerij: 

Oedoededa?

Stap 1 

Hier zijn ouders nog even nodig. Want verwarm de oven voor op 150 °C. Prik gaatjes in de zoete aardappel en plaats vervolgens 1 minuut op 1000 watt in de microgolf om hem zacht te maken. Herhaal dit een keer of twee totdat de zoete aardappel zacht genoeg is. Laat vervolgens afkoelen en schil hem. Snijd daarna in kleine stukjes (en pas op voor die handjes van je koters).

Stap 2

Yes! Kliederen! Mix de stukjes zoete aardappel in een kom, samen met de eieren en de appelmoes. Voeg de bloem toe en roer eens goed door het mengsel. Ook de havermout, gember en kaneel mogen nu worden gemengd onder het geheel. 

Foto: Aveve

Stap 3

Vet de muffinvormpjes in met de bakspray en vul deze met het mengsel. Vergeet vooral je geliefde viervoeter niet te laten voorproeven. Want zoals je wel weet, proeft elke goede chef wel voor. Ahja! 

Stap 4

Nu mogen de muffins voor 25 à 35 minuten de oven in. Laat ze hierna eerst volledig afkoelen. Nog héél even geduld dus. 

Stap 5 

Voor optimaal plezier, kan je jouw baksels ook nog versieren. Spuit er een beetje leverpasta op en plak er zoveel hondenkoekjes op als je maar wil. Hoe meer, hoe beter! 

En dan nu, smullen maar! 

Foto: Aveve

Oh, en nog een klein detail. Je kan de muffins tot een week in jouw koelkast bewaren. Als ze tegen dan nog niet opgesmuld zijn, kan je ze tot 3 maanden in de vriezer bewaren!

En voor degenen die visueler ingesteld zijn, kan je hier een fijne video vinden waarin elke stap nog eens wordt uitgelegd. Merci Aveve!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Aveve. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.