Waar kan je koffieslurpen, lunchen of snacken, én zijn je kinderen welkom? Het is een vraag van vele slashparents die Maison Slash maar al te graag onderzoekt. Dat doen we in deze reeks: TrippTrapproved. Samen met de iconische kinderstoel Tripp Trapp® van Stokke® sturen we de volgende maanden enkele slashparents op pad naar dé uitgelezen horeca-adresjes waar jij welkom bent met kinderen. En waar het mooi is. En lekker. 
De eerste in de rij: De Maekerij in Leuven. TrippTrapproved, of niet?
De testers

Hoe kan je een kraaknieuwe horecazaak beter testen op #parentfriendliness dan een tweeling tjokvol suiker te proppen en te kijken of na een kwartier de muren nog recht staan en het personeel al dan niet achter de toonbank staat te huilen? Met dit strakke plan in het achterhoofd gingen slashparent Alain en zoontjes Simon (4) en Casper (4) een kijkje nemen in De Maekerij, op een steenworp van het centrum van Leuven.

De Maekerij

5l7YXARMpEEgdm8ea4ea7kOSBaSVY3Y2oA0hbwVc.jpeg

Onze maatstaf als het aankomt op het vinden van een nieuwe kindvriendelijke stek ligt voor de hand. Is er genoeg afleiding voor onze kroost, zodat we welgeteld één bakje troost kunnen binnen gieten zonder dat we iemand schreeuwend uit de gordijnen moet trekken?

De Maekerij blijkt wonderwel te beantwoorden aan onze ietwat dubieuze eisen. Met veelkleurige bloemenprints op de muur, een gemoedelijke inrichting met veel hout en een overvloedige toonbank vol taart, thee en diets meer, is dit het type zaak waar de middag rustig voorbij kabbelt. Een hoopje hartsvriendinnen met kinderen, het obligate duo digital nomads en enkele vrolijke deernes - lustig in de weer met een naaimachine – bevolken de zaak wanneer we langskomen.  

Het duurt welgeteld twee minuten alvorens Simon en Casper de speelhoek ontdekken en uitgelaten aan de slag gaan met de houten speeltuigen, puzzels, kleurboeken. Papa is niet langer van tel en kan ongestoord een tafeltje kiezen.

The food

aGj40OmFEonhZ3pkQlmQgX5ywf1UvlrFb47CZ4BR.jpeg

Terwijl ik door de lunchkaart vol quiche, glutenvrije soep, broodjes hummus, quiche, salades, gegrilde pastinaak en quiche ga, wordt mijn aandacht getrokken door het gebak van de dag, dat bijzonder aanlokkelijk uitgestald staat op toonbank. Beide zonen bevestigen volmondig mijn excellente keuze en we doen ons dan ook tegoed aan een selectie van het zoete gebak van de dag, voor ze alweer het avondrood instuiven richting speelhoek.

Hoewel De Maekerij duidelijk voor de gezonde aanpak gaat en tegemoet komt aan vegetariërs en veganisten, vrees ik dat mijn zonen de hummus en gegrilde groenten liever links laten liggen en ik telkens voor de granola of boterhammen met choco ga moeten opteren. Ik kies alvast één van de lokale bieren die ze aanbieden, denk er even over na en laat de middag verder kabbelen.

Er is nog meer!

ebNaaORTSoT3hxvLNwJrsXxwAXcMa4WVsxRfsbH3.jpeg

Dat de vriendelijke mensen van De Maekerij niet met hun figuurlijke duimen draaien en er alles aan doen om hier een warm nest van te maken, is wel duidelijk. Het krijtbord op de muur toont het rijke aanbod workshops waarvoor je hier terecht kan, gaande van lessen Instagram tot borduren of botanisch tekenen. Je kan ook elke dag met je creativiteit aan de slag in het open atelier – dan krijg je meteen een mok met jouw naam op aan de muur.

TrippTrapproved?

De gemoedelijke sfeer, de beperkte doch lekkere spijskaart én het vriendelijke personeel dat er zijn hand er niet voor omdraait om rustig een roedel gillende peuters richting speelhoek te sturen, zorgen er alvast voor dat wij De Maekerij graag de stempel TrippTrapproved meegeven.

dHWlmKNXNxgP6IMyIB9zMT0dws5dwbmk0u9LyXtL.jpeg

Praktisch

De Maekerij
Mechelsestraat 56
3000 Leuven

Dinsdag, woensdag en donderdag:
open van 09:00 tot 21:00
Vrijdag en zaterdag:
open van 09:00 tot 17:00
Zondag en maandag: gesloten

demaekerij.be

Dit artikel kwam er in samenwerking met Tripp Trapp® van Stokke®. Deze iconische kinderstoel met tijdloos design bestaat al 40 jaar en is de allereerste ergonomische stoel die meegroeit met kinderen. Een innovatief en #parentfriendly idee dat voor een mooie interactie aan tafel en bijgevolg waardevolle verbinding zorgt tussen de ouders en kinderen. Hoe Maison Slash tegenover samenwerkingen staat, lees je hier