Waar kan je
koffieslurpen, lunchen of snacken, én zijn je kinderen welkom? Het is een vraag
van vele slashparents die Maison Slash maar al te graag onderzoekt. Dat doen we
in deze reeks: TrippTrapproved. Samen met de iconische kinderstoel Tripp Trapp®
van Stokke® sturen we de volgende maanden enkele slashparents op pad naar dé
uitgelezen horeca-adresjes waar jij welkom bent met kinderen. En waar het mooi
is. En lekker.

Op zondagochtend languit in bed blijven liggen, want nog geen plannen voor de dag. Geen brood in huis, dus vanuit ons bedje wat research doen op zoek naar een coole brunchplek. Belachelijk ver rijden voor die ene hippe spot, want toch alle tijd van de wereld. En dan uitgebreid en helemaal stressvrij genieten van een verse sapje, lekker eten én van elkaar… Zo was dat in den tijd… toen we nog geen kind hadden.

Maar kijk! 2019 is aangebroken, baby Juliette is born. We hebben nog steeds niet altijd brood in huis, maar dat languit blijven liggen is zó passé.  Dus we komen graag uit onze comfort zone en gaan op vraag van Maison Slash het kei hippe & #parentfriendly CHYL ontdekken in Brussel mét onze 5-maanden oude baby. 

w9qiStNxTBetlcecxBDbZIh6VmygyIfFQC6CAjnq.jpeg

Yummie & healthy

Ik geef toe! CHYL stond al lang op ons verlanglijstje… láng voor de komst van onze baby. Op Instagram zag ik foto’s passeren van een prachtig interieur, gezellig terras, maar bovenal yummie en healthy food! Maar ja… zo’n brunch/lunchbar voor hipsters… is dat wel een plek voor een 5-maand oude baby? Awel, dat viel geweldig mee!

6nMsUu6gMzHvyYXK4MQeqN6y48dhLvyv80F25sYT.jpeg

Chyl is een café, restaurant, zero-waste shop én een BnB. Het café zit op de Guldenvlieslaan in Brussel, ideaal voor een gezond drankje of snelle hap tijdens het shoppen. Wij kozen voor het restaurant, dat is gelegen in een zijstraat van de Louizalaan (aan de kant van het Ter Kamerenbos). Alleen al voor het interieur is Chyl de moeite! Witte muren, marmeren tafeltjes, hangplanten, oriëntaalse kussentjes, love it! ’t Was echter te mooi weer om binnen te zitten, dus wij kozen een plekje onder de parasol op het zonnige terras . Juliette kreeg de ereplaats, op de kop van de tafel, in een prachtige TrippTrapp-stoel, mét comfy verkleinkussentje. (Voor onze baby niet meer van toepassing, maar handig om te weten: het babysetje voor de stoel kan al vanaf de geboorte gebruikt worden!!)

fGLi76iSgQx3ujpF1Ch6IYGGdFOIjp7t3vgkTZA3.jpeg

The food

Ik ben fan van alles wat groen en gezond is. Mijn man houdt van stevige en “niet te speciale” kost. En jawel, we vonden elk ons ding! Er was keuze tussen 5 brunches; Noors met zalm en een gepocheerd eitje, Oriëntaals met onder andere hummus en tabbouleh, Frans met een croissant en confituur, iets met pannekoeken en banaan en dan nog een power brunch met avocado en superfoods. Geen last van keuzestress, want elke brunch zag er super verleidelijk uit en combineert kei veel lekkere dingen, waardoor je altijd goed zit. We genoten van de verse muntthee, cappuccino en de verse fruit- en groentesapjes.

v0gelJM2RkiimG2dNIOWu3RTFCwE7NVDOG02yxhc.jpeg

Juliette start pas op 6 maanden met vaste voeding, dus zij stelde zich gelukkig met mijn melk. Toen ook zij een hongerke kreeg, gaf ik haar gewoon de borst, aan tafel. Geen vreemde blikken… chillax! #Parentfriendly

TRIPPTRAPPROVED?

Da’s zeker dat! Er zat trouwens nog een koppel met kinderen op het terras. Bovendien zit je vlakbij het Ter Kamerenbos en de Ter Kamerenabdij. Wij koppelden onze brunch dan ook aan een flinke wandeling langs deze pareltjes in de hoofdstad. Na het eten, sprongen we ook nog even binnen in de zero-waste shop. Misschien nog 1 tip voor de eigenaars… voorzie een luiertafel. Die heb ik niet gevonden… ook niet gevraagd. Ik heb mijn plan getrokken… Maar misschien moet ik het in het vervolg gewoon vragen?

n3dMZjlUcBJnOXfJlqP41WXvAJILUTr6swPhMfCL.jpeg

Praktisch

CHYL Restaurant & Shop

Rue de Belle-Vue, 62

1000 Brussel

Dinsdag tot vrijdag 09u00 tot 18u00

Zaterdag en zondag 10u30 tot 17u00

www.chyl.be

Dit artikel kwam er in samenwerking met Tripp Trapp® van Stokke®. Deze iconische kinderstoel met tijdloos design bestaat al 40 jaar en is de allereerste ergonomische stoel die meegroeit met kinderen. Een innovatief en #parentfriendly idee dat voor een mooie interactie aan tafel en bijgevolg waardevolle verbinding zorgt tussen de ouders en kinderen. Hoe Maison Slash tegenover samenwerkingen staat, lees je hier