Doe eens zot en ga picknicken in de ochtend met een koffietje in de thermos, dan heb je alvast geen last van overvolle parken. (How coronaproof can you go?!) Neem een leuk dekentje mee en lekker eten. En tussen ons gezegd en gezwegen, je kan alles meenemen op picknick, als het maar geen brood met confituur en de standaard druifjes zijn, dat is wat saai. Wat stop je dan wel in je picknickmand? We geven je wat ideetjes! En vergeet ook zeker niet een spel als Kub of Betance mee te nemen!

Mason Jars met gezonde drankjes

Glazen bokaaltjes in huis? Perfect, want een verfrissend drankje kan uiteraard niet ontbreken. Vul het met water en doe er wet lekker fruit bij voor een smaakje. Aardbeien zijn een echte aanrader, appelsien met een blaadje munt is ook verukkelijk. 

Link: https://www.onsuttonplace.com/fruit-herb-infused-water-recipe/Stokbrood met dips

Heerlijk stokbrood met nog heerlijkere dipjes. Die je uiteraard helemaal zelf in elkaar flanst. Kruidenboter maak je gemakkelijk helemaal zelf. 


Turks brood met zalm

Liever wat zachter brood? Fiks een turks brood en zwier er wat lekkere gerookte zalm tussen. Doe er nog wat groentjes tussen die je lekker vindt zoals komkommer en wat wortel en smullen maar! Turks brood is ook heerlijk met je zelfgemaakte dipjes. 


Hartige en zoete wraps

Wraps, lekker gemakkelijk om mee te nemen en nog eens lekker ook. Stokje erdoor prikken en dan valt het ook nog eens niet uit elkaar. Met wraps kan je alle kanten op, je kan er de zotste dingen tussen steken. Ga ook eens voor rode bietwraps, de roze kleur alleen al doet je watertanden. 

Je kan de wraps ook eten als dessertje met choco en aardbeien ertussen!

link: https://www.francescakookt.nl/we-gaan-picknicken-en-nemen-mee/

Bron: Franceska Kookt

Regenboog boterhammekes

Saaie boterhammen? No way! Geef ze een twist met een lekkere avocadospread en allerlei andere groentjes. Doe er een fancy bakpapiertje rond en helemaal picknickproof!

Link: https://www.scalingbackblog.com/ultimate-rainbow-veggie-sandwich/

Bron: Scaling Back

Crumble met rabarber

Appelcrumble, dat hebben we al duizend keer gegeten. Vervang het door rabarber! Doe het met wat cocosolie. en amandelnoten, lekker crunchy, want zo hoort een crumble te zijn uiteraard. 

Link: https://minimalistbaker.com/strawberry-rhubarb-crumble-bars-gf/

Bron: Minimalist Baker

Twisters met pesto

Bladerdeeg en pesto, dat is alles wat je nodig hebt! Pesto kan je trouwens heel gemakkelijk zelf maken! Dan is het echt vers van de pers en keigezond. 

Link: https://www.simplyvegan.nl/twisters-van-bladerdeeg-en-zelfgemaakte-groene-pesto/

Bron: Simply Vegan

Focaccia

Nog een broodje! Dit keer eentje met olijfolie en heerlijke kruiden. Passeer eens de Italiaanse delicatesezaak of maak het helemaal zelf.

En gooi erop wat je nog in huis hebt, maar de lekkerste dingen zijn: rode ui en zongedroogde tomaatjes! En wat pesto! En spekjes! En kaas! En olijven!

Link: https://uitpaulineskeuken.nl/2014/03/focaccia-brood-met-4-toppings.html

Bron: Uit Pauline's Keuken


Broodje op een stokje

In de plaats van fruitsatés, deze keer eens een broodjessaté. Zwier dus je salami, komkommer, kaas en boterhamstukjes op een stokje. Die saaie botherhammen zijn zo omgetoverd!