Konnichiwa! Op reis
gaan naar het buitenland lijkt plots net iets minder vanzelfsprekend dan
anders. Maar no worries! Blijf jij deze zomer binnen de grenzen van ons
wondermooie belgenlandje, dan brengt Maison Slash wel wat buitenland tot bij
jou. De hele wereld met alles erop en eraan simpelweg in je eigen kot! Vandaag bewonderen we Japan, het land met de gekste steden, indrukwekkende natuur, een fascinerende cultuur en, natuurlijk, een keuken om je vingers bij af te likken!

De hele zomer lang nemen we je wekelijks mee naar een vakantiebestemming die je nu no way kan bereiken. Dus vanuit je kot: geniet van Japan met een heeeeerlijke keuken, dito muziek en snuisterijen. Genieten gegarandeerd! 

Zet die ploat op!

Onze Japanse ervaring goed starten, dat doen we met de juiste muziek. Check daarvoor deze YouTube-playlist. Je herkent de prachtige traditionele Japanse deuntjes vast wel vanuit de films. Wij krijgen na het luisteren van deze muziek enkel maar positieve vibes én instant goesting om onze koffers te pakken en op het eerste het beste vliegtuig naar Japan te stappen. Mah bon, dat gaat niet. Dus hierbij tonnen tips om naar Japan op vakantie te gaan in jouw huis. 

The food

Japanse dumplings als hapje

Gyoza zijn Japanese dumplings. Je kan ze ook wel vergelijken met de Aziatische versie van ravioli. (Verkoop het op deze manier aan de moeilijke eters, haha!) Gyoza zijn zacht met een krokant korstje aan de onderkant, hmmm ideaal als hapje of als voorgerecht! Ze zijn vaak gevuld met een mix van varkensgehakt, maar je kan natuurlijk spelen met de smaken! Zelf gyoza maken? 't Is niet moeilijk. Integendeel zelfs! Hier vind je een recept met scampi, hier eentje met kippengehakt en hier een  vegetarische met spinazie en bamboe.

Bron: Eef kookt zo

Udon: de dikste en zachtste noedel

Als je aan Japan denkt, denk je aan sushi. Duh! Heb je ooit al zelf sushi gemaakt? Velen durven de uitdaging niet aan te gaan, maar 't is eigenlijk echt niet zo moeilijk! Eens proberen? Hier kom je te weten hoe je de perfecte sushi maakt, inclusief verschillende yummy gerechten. Ga je zelf al wekelijks sushi halen en begint de sushi stiekem je oren uit te komen (hoe lekker het ook is)? Rustaaag, geen paniek! De Japanse keuken heeft nog heel wat meer te bieden! Eén van hun andere specialiteiten zijn udonnoedels. Van alle Japanse noedels is udon de dikste en de zachtste. Op zoek naar een lekker gerecht met deze noedel? Check dan dit recept met kip en shiitake (Japanse paddenstoel) of dit vegetarisch recept met edame (sojabonen in peul)! Waar oh waar koop je udon? Gewoon in de supermarkt, bij het Oosterse schap.


Superfluffy pannekoeken aka Japanse hotcakes

Tijd voor dessert! Hotcakes zijn nóg dikker en nóg luchtiger dan the American pancakes. Sinds wanneer zien pannekoeken er zo sexy uit? 't Is een simpel receptje met een ietwat moeilijkere techniek. Maar eens je die onder de knie hebt, worden deze pancakes je go to guilty pleasure. Benieuwd naar het recept? Check het hier!

Bron: Flying Foodie

Matcha here, matcha there, matcha everywhere!

Matchawatte? Da's Japanse groene theepoeder. Bij matcha worden groene theebladeren gestoomd, gedroogd en verpulverd. Deze smaak kom je in Aziatische drankjes en desserts heel vaak tegen. En begrijpelijk ook, 't is zo lekker! Het heeft iets zoet/bitter, dus de eerste keer moet je waarschijnlijk heel even wennen aan de smaak. Eens je dat gedaan hebt, is het dan ook verslavend lekker. Daarnaast blijkt matcha ook heel goed te zijn voor je lichaam. Check de gezondheidsvoordelen volgens JoyOfMatcha. Je herkent dit ingrediënt door de prachtige felgroene kleur die het de gerechten geeft. Leeuheeuuk! Nieuwsgierig? Check hieronder vier matcharecepten! Matcha kan je trouwens kopen bij de meeste Aziatische supermarkten en in theewinkels.

Japanse tiramisu

Op zoek naar een origineel dessert? Dingdingding, gevonden! Een tiramisu met matcha groene theepoeder in plaats van koffie. Hiermee zul je scoren! Check het recept hier.

Bron: 15gram

Deze milkshake brings all the dessertliefhebbers to the yard!

Lekker en gemakkelijk, dat omschrijft dit receptje perfect. Laat we daar nu net van houden. Een milkshake in 't groen, daar kan je toch niets verkeerd mee doen?!

Bron: Libelle lekker

Matcha cookies met witte chocolade

Drie woorden: chunky, chewy en knalgroen. Eén resultaat: kei lekker! De smaak van echte groene thee in combinatie met de witte chocoladestukjes, hmm! Zin om dit receptje eens uit te testen? Check het hier.

Bron: The Cozzi Corner

Prachtig groen ijs

Matcha kan in bijna elk dessert verwerkt worden en dus ook in ijs. Matcha-ijs is perfect voor diegenen die wel van een toetje houden, maar het niet te zoet willen. Check hier het eenvoudig recept! Je hebt er slechts 20 minuten werk aan. Voor de rest moet je wachtenwachtenwachten tot het ijs opstijft.

Bron: Een beetje beter

Doe van karaoke!

Maak je Japanse beleving helemaal af, en organiseer met je bubbel een karaoke-avondje. Karaoke is één van de meest beoefende culturele activiteiten in Japan. Logisch eigenlijk, want zo'n avondje zingen met vrienden en familie is supergezellig en hi-la-risch. En nee, je hoeft echt, maar dan ook écht niet te kunnen zingen. Gewoon alles geven is meer dan voldoende. En misschien wat handige dingetjes aankopen, zoals een coole gouden microfoon! Ga je echt aaalll the way voel je je helemaal thuis in de spotlight? Bekijk dan zeker deze karaokeset met ingebouwd lichteffect. Hebbenhebbenheben. 

Bron: gouden microfoon, karaoke set

Coole sumoworstelaars

Voor ons is sumoworstelen misschien een grappig tafereel, in Japan nemen ze deze sport echter bloedserieus. Maar goed, we zijn niet in Japan, we zijn gewoon thuis, dus lachen mag!

Zelf eens een sumoworstelaar zijn? Dat kan! Nee, je hoeft je niet te  overeten, je kan gewoon een pak kopen! Hier vind je er voor volwassenen en hier voor de kiddo's. Dat wordt lachen!

Bron: volwassenen, kinderen