‘Wat eten we vandaag?’ Dé vraag waar we met z’n allen de kriebels van krijgen. Want waar haal je elke keer weer die inspiratie? Om je op weg te helpen, vragen we elke maand raad aan een slashparent/foodblogger (ja, dat is een dubbele slash). Deze maand laat blogger Bart Deroeck ons meekijken in zijn weekmenu.

Bart woont in Aarschot en is getrouwd met Eva. Ze hebben drie tieners in huis:  Marta, Nora en Jakob. In het dagelijkse leven is Bart schooldirecteur op een internationale school. Daarnaast is hij een gepassioneerde hobbykok en bakker die houdt van reizen (kortbij en ver weg) en van foto’s maken. Bart deelt zijn recepten en reisavonturen voornamelijk via Instagram (@Roeckiesworld), maar sinds anderhalf jaar blogt hij ook op www.roeckiesworld.be.

Kook je elke dag?

Er komt bij ons elke dag verse kost op tafel. Tijdens de werkweek kookt mijn vrouw en in het weekend kook ik. Ook tijdens de vakanties vind je mij achter de kookpotten. Deze verdeling werkt prima voor ons!

Heb je tips om snel iets op tafel te toveren na een lange werkdag?

Een stoofpotje of ovenschotel is makkelijk op voorhand klaar te maken en bovendien erg lekker. Ik hou sowieso van comfort food!

JcwzkTxdL9URawX6ihuXhOA1Us7APoe0gsyOhtFw.png

Eten jullie allemaal samen ’s avonds?

Absoluut. Ondanks vijf drukke agenda’s maken we samen eten een prioriteit! Het is het ideale moment om de dingen van de dag even te bespreken en nieuwe planningen op te maken. Natuurlijk lukt dit niet altijd, maar we doen ons best!

Heb je tips om kinderen (meer) groenten te doen eten?

Dat is hier dus nooit een probleem geweest! Onze drie kinderen eten erg graag groenten. Tijdens de week kookt Eva altijd vegetarisch en the kids love it! We hebben ze altijd aangemoedigd om nieuwe smaken te ontdekken en dat heeft blijkbaar geloond.

Waar haal je je inspiratie voor wat je op tafel tovert?

Ik laat me heel vaak inspireren door andere bloggers en door wat ik zie op social media. Een mooi taartje op Instagram? Dat probeer ik na te maken. Niet zonder er eerst een eigen toets aan te geven, natuurlijk! En als foodblogger heb ik ook wel best een grote collectie kookboeken in huis...

Onthul ons jouw weekmenu!

Mijn vrouw maakt op maandag haar weekmenu op. De kinderen kunnen zo ook zien wat we die week gaan eten en hoeven niet tien keer te vragen “Wat eten we vandaag?” :-) Tijdens het weekend, wanneer ik kook, is het heel vaak de ‘inspiratie van het moment’. Ik ben niet zo’n planner, moet ik toegeven. (It’s a man’s thing?)

xYSRMS2KbBiAoTXT86vMqLJTwMsfSAKXXO3Nk0nZ.jpeg

 

Maandag:        Groene quinoa met groene groenten en pesto

Dinsdag:          Zomerse pastasalade

Woensdag:      Gnocchi met groene asperges en tuinkruiden

Donderdag:     Gevulde zoete aardappel

Vrijdag:               Afhaalmaaltijd

Zaterdag:        Ovenschotel met linzen

Zondag:           Chocolate-banana-cheesecake!

Alle gerechten uit het weekmenu zijn vegetarisch.

Op maandag eten we een gerecht uit Honger!, een heel leuk kookboek van Mme Zsazsa. Ik mag hier misschien niet alle geheimen prijsgeven, maar het komt erop neer dat je gekookte quinoa mengt met zelfgemaakte pesto en groene groenten (broccoli, erwtjes en avocado). Een lekker en gezond gerechtje om de week te starten!

De zomerse pastasalade die we op dinsdag eten komt bij ons al jaren op tafel en is nog altijd een toppertje. Het recept staat op de blog vanmijn vrouw Eva.

Woensdag: Onze kids zijn dol op gnocchi! En wij ook. Deze versie van Jamie Oliver met groene asperges is snel klaar en telt maar 5 ingrediënten. Zie je er tegenop om de gnocchi zelf te maken, koop ze dan gewoon kant-en-klaar. Nog gemakkelijker!

Op donderdag en zaterdag staat er een gerecht van mijn eigen blog op het menu. Sweet potatoes zijn een favoriet hier thuis. We maken ze op alle mogelijke manieren: in soep, als frietjes, of gevuld, zoals in dit heel eenvoudige recept. De ovenschotel met linzen is echte comfort food die je gemakkelijk op voorhand kunt bereiden. Ideaal ook als je veel volk over de vloer krijgt.

Op vrijdag, wanneer iedereen moe is van de werk/schoolweek, wordt er vaak iets afgehaald. Frietjes, Chinees of Thaïs, volgens onze voorkeur van het moment.

En zondag, ja dat is bakdag! Mijn easy chocolade cheesecake met banaan staat in onze kids’ top 3. Sowieso is alles met chocolade is een hit bij onze kinderen… (Bij wie niet eigenlijk?)