Wilde goestingskes, we hebben ze allemaal wel eens. De één al wat vaker dan de ander. De andere al wat vettiger of zoeter dan de ene. Maar hey, dat is oké, we love you all! Dus zorgen wij voor easy peasy receptjes die al jullie wilde goestingen tegemoet komen! Vandaag is het een speciale editie want we delen niet één recept, maar wel drie recepten! Waarom? Omdat je met cola véél kan maken, daarom! Jawel, je leest het goed, recepten met cola!

Plakkerige cola kip

Van deze hebben jullie mogelijks al gehoord, maar voor zij die het niet kennen: je kan je kip marineren en glaceren met cola! Eéééch lekker en éééch easy peasy! 

(foto en recept: flyingfoodie.nl)

Wathebjenodig:

  • 350 g kippenbouten
  • 1 blikje Coca-Cola (de gewone)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 teentje knoflook (optioneel)

Oedoededa?

Je zwiert alles samen in een pan, zet het op het vuur en laat het goed koken. Laat de kip samen met de rest ongeveer 45 minuten bakken en draai de kip af en toe rond. Als je een dikke saus hebt en de kip doorbakken is, is het al klaar! Serveer met een goeie lepel saus en enjoy!

Chili con Cola

Een goeie chili con carne kan al eens wreed goe smaken, maar heb je het al eens proberen te maken met cola? Vast niet, en dat snappen we volledig! Je denkt er natuurlijk niet direct aan om zomaar wat cola toe te voegen aan je gerechten, maar het kan dus wel! Ook bij chili con carne!

(foto en recept: foodinista.nl)

Wathebjenodig?

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 300 g kidneybonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 ml rundvleesbouillon
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • Een snufje chilipoeder
  • 2 el barbecuesaus 
  • 150 ml cola light

Oedoededa?

Het lijkt een hele boterham, maar dit recept is best makkelijk. Je hakt de wortelen, ui en knoflook fijn en bakt ze met olijfolie in een pan, samen met het gehakt. Als het gehakt rul is en de groentjes zacht, voeg je de tomatenblokjes, bouillon, paprikapoeder en komijn toe. Meng alles onder elkaar en laat 20 minuten stoven. Na 20 minuten voeg je de barbecuesaus, cola en bonen toe. Nog even laten indikken en klaar is kees! Eet het met rijst of in een taco, hoe jij het graag hebt!

Brusselse wafels met cola-choCOLAde-saus

Je denkt nu vast: cola en chocolade? Nooooo way! Maar na het proeven van deze wafels denk je hoogstwaarschijnlijk: oow yesss! Gewoon proberen, omdat het al eens kan, niet? En bekijk het zo, je hebt ineens een recept voor heerlijke home made Brusselse wafels!

(foto/header en recept: libelle-lekker.be)

wathebjenodig?

  • 500 g bloem
  • 150 g gesmolten boter
  • 4 eieren
  • 20 g verse gist
  • Een halve liter lauwe melk
  • 250 ml lauw water
  • 200 g chocolade (pure)
  • 50 ml cola 
  • Een snuifje zout

Oedoededa?

Beginnen doe je met het gist. Je lost het op in 250 ml lauwe melk. Daarna scheidt je de eieren en klop je het eiwit op. Je weet dat het stijf genoeg is als je de kop boven je hoofd kan houden, spannend dus! Zeef de bloem en maak een kuiltje. Daarin giet je het gistmengsel en het roeren kan beginnen. Tijdens het roeren voeg je beetje bij beetje de rest van de melk en de eierdooiers toe. Als alles wat gemengd is, voeg je er langzaam het water, de gesmolten boter, de eiwitten en het zout aan toe. Daarna meng je alles goed onder elkaar. Laat het deeg een uurtje rijzen en daarna is het baktijd!

Nu enkel de saus nog. Doe de chocolade en de cola in een pannetje en laat de chocolade smelten op het vuur. Roer goed tot je een mooie saus hebt et voilà! Smullen maar!