Hoe leg je abstracte wiskundige principes uit aan kinderen? Door ze heel concreet te maken. Bijvoorbeeld aan de ontbijttafel. Met een "Symmetry Breakfast" leg je -tadaa- symmetrie uit.

Hoe wij op zo'n idee komen? Wel, Michael Zee van Symmetry Breakfast maakt sinds april 2013 elke ochtend het ontbijt klaar voor hem en zijn vriend Mark. Al jaren stalt hij alle producten helemaal symmetrisch uit en trekt hij vervolgens een foto voor z'n instagram-account. Intussen is zijn boekdeal binnen, maar dit helemaal terzijde. Wij zijn gewoon enthousiast over het concept!Copyright Symmetry BreakfastCopyright Symmetry Breakfast

Reden genoeg om zelf eens aan de slag te gaan. We gingen voor de gemakkelijkheid nog voor een duo-symmetrie, maar bij deze dagen we jou uit om een symmetrisch ontbijt te maken voor heel jouw gezin. collage-symbreakf-01img_8078 Wij kozen voor een op en top Belgisch ontbijt, met:

  • een biermosa met Babylone bier, gebrouwen op basis van brood (Biermosa is de biervariant van de mimosa. Neem 1/3e versgeperst appelsiensap en 2/3e (wit)bier. - wij willen nooit, maar dan ook nooit, meer iets anders)
  • een crèmekoek (ah ja)
  • Belgische aardbeien, gedopt in Belgische pure chocolade (must have)
  • koffie van Apex

///// Met dank aan Mamuli voor het prachtige tricolore servies /////