We doen het allemaal. Want we zijn ouders. We lopen, rennen, vallen en we staan weer op. En knallen soms keihard met ons gezicht tegen de muur. We proberen het beste ervan te maken. Soms lukt dat, en soms ook niet. En heel vaak vragen we onszelf af: hoe doen ZIJ het? In 13 snelle vragen stoppen we onze neus in andermans zaken. Slashparent van dienst: Hilde De Baerdemaeker.

Als je deze Gentse klepper haar filmografie bekijkt, heeft deze dame al heel wat films en series op haar palmares staan en is ze al een Katia, Eva, Nicole, Linda, Kathleen en nog veel meer geweest. In het dagelijkse leven is ze Hilde, partner van Pieter, slashparent van de tweeling Marcel en Marilou (bijna 10) en plusslashparent van Milan(16) en Sam(14).

Binnenkort is Hilde, samen met Pommelien Thijs, meter van het J.E.F. festival. Hét festival voor jeugdfilm en audiovisueel experiment dat doorgaat gedurende de hele krokusvakantie op verschillende locaties in Vlaanderen. Als je dit nog niet kende, dan is het hoog tijd om er werk van te maken en het toe te voegen aan je planning van de komende krokusvakantie.


    Welk “nooit-never-jamais” kinder-item heeft het dan toch tot jouw huishouden gehaald?

      SLIJM en glitter…say no more.

        Wat is voor jullie gezin het leukste moment van de week?

        Vrijdagavond. Apero en verwennerijtjes; we doen ons goesting, meestal zeer gezellig en dicht bijeen.

          Welke puberende rebelse stijl wens je je kinderen niet toe: hippie/rastafari/gothic/emo? 

          Ah, laat ze maar experimenteren, zolang de schade beperkt blijft tot enkele gaatjes in hun oren.


          Hoe ziet een weekdag er uit bij jullie?

          Elke dag anders…Maar vaste waarden zijn: vroeg opstaan, 2 tot 4 tieners (de tweeling wordt ook al 10 volgende maand) met wisselend succes naar school krijgen…liefst gewassen en met volle maagjes en brooddozen. Werken, eten maken, huiswerk en andere zaken checken, nog eentje naar muziekschool of andere hobby’s brengen, veel te lange maar zeer gezellige avondritueeltjes, en dan nog effe zelf proberen ontspannen of nog wat werken…EN SLAPEN!

          Welke eigenschappen van jezelf zie je terug bij je kind(eren)?

          Slordig en soms een beetje té emotioneel. Maar slim en met een hart van goud.            Waar word je heel erg emotioneel van?

            Van zowat alles; geluk, trotsheid op mijn kinderen, liefde, en ook hele oude omaatjes kunnen me doen huilen, gewoon als ik ze op straat nog maar zie… té schattig. Zowat elke trieste scene uit zowat elke film… Ik word er vaak mee uitgelachen, maar ja: ik pink nogal snel een traantje weg.

            Waar heb je keihard mee gescoord bij je kinderen?

            Mijn mijn rol als opper-demon in de Nachtwachtfilm. Toen was ik echt “cool”. Lang heeft dat niet geduurd… ;)

              Welk talent zou je wel nog willen hebben?

              Ik zou zo graag fantastisch mooi piano kunnen spelen, maar helaas.

                Wat is voor jou het grootste verschil tussen pre en post kinderen?

                Mijn kwetsbaarheid. x198766565454322342221.

                  Waar verlies je je geduld soms bij?

                    Bij haren kammen en eindeloos gezeur van mijn kids over wie vooraan mag zitten, wie de DJ mag zijn in de auto… Ik probeer verschillende tactieken, maar het blijft een moeilijke.


                      Welk land wil je zeker bezocht hebben met je kinderen?

                      We willen het Noorderlicht zien.

                        Hoe sta jij tegenover hobby's? Laat ze maar alles proberen, ik rijd er desnoods wel 30km voor om? Ze mogen er maximum 2 kiezen per jaar, want we hebben nog genoeg andere dingen te doen?

                        Ze mogen zelf kiezen wat ze willen, wat hen blij maakt, maar ze moeten het minstens een jaar volhouden. Alles wat ze kiezen te goei een kans geven. Niet te veel, niet te ver.

                        Wat vind je het moeilijkste aan opvoeden? 

                        Loslaten. En alle lessen die ik samen met hen opnieuw leer, confronterend soms.