Een fishstickske met spinazie-puree voor de kinderen? Een mosselpotje of wat sashimi-zalm? Een viske op zijn tijd op je bord is heerlijk. Maar wat weet jij eigenlijk over vis? Wij niet veel. Zo bleek toch toen we de mannen van MSC en ASC over de vloer kregen. Zij organiseren elk jaar #bewustevisweek en Maison Slash doet keihard mee!

Eet jij duurzame vis? Wij wisten het alvast niet in ons geval. Maar daar bestaat dus een simpel label voor! Check op de verpakking of er MSC vermeld staat, en je hebt duurzaam gevangen vis. Ook met ASC zit je goed, want dan heb je te maken met verantwoord gekweekte vis. Hopla.

C7KQpouyNTWY5yve8LkUo4vBZhMr8MhDDaUOpZdt.jpeg

Viskes eten met mind peace voor luie mensen

Voila opgelost. Dankzij deze twee labels heb je alvast geen stresske meer over hoe je de oceaan voor je kinderen achterlaat. (We zwijgen hier even over de tonnen plastic die we er dagelijks inkappen. Maar hey, one step at the time)

MSC en ASC is dus duurzaam gevangen, en verantwoord gekweekt. Vis eten met mind peace noemen ze dat. En super handig voor luie mensen (jaja drukbezet zeggen we allemaal liever, maar eigenlijk ook keilui, toch?) Check dit hillarisch herkenbare filmpke! 

***!Tip! We vertelden het al in onze artikels van [Beste Supermarkt] waarin we roepen dat we écht wel meer zijn dan ons kassaticket. We willen duurzaam kopen, maar welk label moeten we nog geloven? Awel, check eens deze wegwijs in de jungle van voedingslabels. Daar staan alle mogelijke labels uitgelegd. Handig!!***

I love fish

Wist je trouwens dat Belgen echte vrisvreters zijn? Een gemiddelde Belg werkt zo'n 25kg vis per jaar naar binnen tov een wereldgemiddelde van zo'n 18kg per jaar. We eten ook graag veel soorten vis, met als toppers kabeljauw, zalm, mosselen, garnalen en sollekes. 

Gelukkig kunnen we meedelen dat  het assortiment vis met MSC- of ASC-label in alle supermarkten op tien jaar tijd keihard is gestegen. Yes!

Waarom wij meedoen aan #bewustevisweek?

Waarom wij dus meedoen aan #bewustevisweek? Omdat een beter milieu vooral eerst bij onszelf start. Omdat we met steeds meer persoontjes deze aarde bevolken (Ja, kindkwekers zijn wij!). Omdat het aantal vissen die we eten per persoon de laatste 50 jaar verdubbeld is! Omdat we de oceanen precies toch wat deftig willen achterlaten aan onze kinderen. Hoe erg het dan ook al gesteld is met het water op de wereld, het is nooit te laat. 

Op alle kanalen van Maison Slash kom je daarom tijdens de #bewustevisweek daarom massa's visdingetjes tegen. Volg je ons nog niet op instagram of op facebook of via onze nieuwsbrief? 't Is gelijk dan echt wel de moment!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met MSC en ASC voor de #bewustevisweek. We publiceren hier enkel artikels die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets duurzaam is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.