Ik weet niet of jij vaak moet 'netwerken' -zo noemen ze dat als je vaker dan gemiddeld de boer op moet in plaats van met je luie kont in de zetel te zitten. Wij wel. En dan krijg je vaak een rits zelfde vragen en opmerkingen voorgeschoteld. Waarvan ik er alvast minstens ééntje wil ontkrachten: "zo tof dat jullie dit doen als vriendinnen".  Wij zijn geen vriendinnen. Allez, vòòr we met Maison Slash startten toch niet. Intussen zijn Anne en ik meer dan getrouwd. Met het gezeur, het gepuf, de (slappe) lach en de traan inclusief. We kennen elkaar beter dan onze oudste sok. En we bellen, appen, zien elkaar gemiddeld om het half uur. Om verontwaardigd te zijn. Om te vieren. Om te zagen dat we moe zijn. Om zo blij te zijn met wat we elke dag mogen doen. Om ons geluk te delen. Of ook om gewoon eens strategisch na te denken en te overleggen. Dat doen we ook.

Geen vriendinnen

Maar we waren dus géén vriendinnen vooraf. In tegenstelling tot wat iedereen denkt. We kenden elkaar niet. 't Is te zeggen: we zaten als kinderen misschien wel in dezelfde jeugdbeweging, maar vanwege het leeftijdsverschil was ik in Annes ogen de coole grote (in mijn hoofd is dat zo) en was Anne voor mij als klein grut compleet onbestaande. Het is nu bijna exact twee jaar geleden dat ik Anne voor het eerst ontmoette. En pas op, nu gaan we met clichés smijten: mijn leven veranderde. Of, toen was er vuurwerk. Of neen, euh, mijn leven zou nooit meer hetzelfde zijn. Soit en whatever, er gebeurde alleszins iets. Als duo zijn wij namelijk zoveel meer dan 1+1 (lap, nog een cliché).

Episch moment

Na intensief heen-en weer-gecommuniceer (we waren nog niet eens begonnen!) klonken we op 21 maart 2016 op ons plan. We gingen samen een zaak starten. De dag nadien ontploften twee bommen in Brussel en was ons episch moment op de jaarkalender iets minder heldenwaardig. Maar toch. Sindsdien zie je ons extreem vaak als duo opduiken. De down-to-earth Ingrid en de vrolijke Anne. De denker en de doener. De introverte en extraverte. Het ongelooflijk op elkaar ingespeelde tweetal. Ik snap dat je zou kunnen denken dat we elkaar al jaren kennen. But noooo. We hadden gewoon het geluk om onze professionele soulmate te vinden waar het ook nog eens op persoonlijk vlak klikt. What are the odds?