Wat een stomme, vervelende kak-, maar ook zó nostalgische periode. Waarschijnlijk was je die vaste telefoon thuis al lang vergeten en heb je hard achter postzegels moeten zoeken. Maar geef toe, hoe leuk is dat allemaal? Een briefje sturen en niet weten wanneer je terug antwoord krijgt of gewoon uren bellen met een vriendin. In deze tijden hebben we allemaal een beetje meer nood aan een dikke vette portie nostalgie. Feelgood verzekerd, we beloven het je!

Vaste telefoonlijn

Kennen jullie hem nog? De vaste telefoon met kronkelende draad waarmee je aan de muur moest blijven staan om te bellen? Als je er nu nog zo eentje in huis hebt: wow, wij zijn jaloers op jou in deze tijden! Bellen is weer helemaal hip & trendy. Nu kan je met je GSM door het hele huis paraderen en is niemand die beneden je gesprek stiekem mee afluistert of op je kap zit met de 'niet te lang hé'-zin. Maar stiekem moeten we toegeven dat dat bellen van vroeger ook zo z'n charmes had. 


Puzzelen

Wie heeft er ondertussen zijn puzzelmat al naar boven (again: jaloers als je er zo eentje in huis hebt) gehaald of wie maakte de grootste tafel in huis voor enkele dagen leeg? Vergeet onnozele spelletjes op de tablet en ga voor een legpuzzel! Niet eentje van Cars of Dora samen met je kinders. Nee, ga voor eentje met duizend (of meer voor de durvers) stukjes. Niet alleen nostalgie op en top, legpuzzels helpen ook bij het aanmaken van dopamine, een geluksstofje! Makes sense dat we zo blij worden van stukjes die in elkaar passen!

Postkaartjes sturen 

Papier en pen in de hand want wat is er leuker dan post krijgen?! En daarmee bedoelen we niet die iets minder toffe belastingbrieven, maar wel brieven van vrienden en familie. Stuur een briefje naar al je favoriete adresjes en wacht dagen of soms weken in spanning af op een antwoord. Geen leuke postkaartjes meer? Grafisch ontwerpster Cato Oyen maakte corona-proof postkaarten die je gratis kan afdrukken en versturen! Niet zo'n schrijftalent? Haal dan toch je Smartphone naar boven en download de Bpost app. Daar kan je momenteel tien gratis kaartjes laten opsturen naar mensen die je mist. Je kan ze personaliseren met foto's, stickers en een leuk tekstje! 


Bron: Cato Oyen 

Nostalgische TV-programma's

Een goede portie zwijmel-tv, dat is exact wat we in deze situatie kunnen gebruiken. Spring even op de nostalgische-programmaboot. Velen kregen online een plekje of worden opnieuw uitgezonden. Remember Kapitein Zeppos of De Collega's? En ook aan de sportliefhebbers is gedacht. Op de Sporza-website kan je mee kiezen over welke koers je graag zou willen terugzien. En omdat mei dé voetbalmaand van het jaar is, maar corona daar wat roet in het eten kwam strooien, geniet je deze maand van Europees topvoetbal uit de oude doos. Studio Brussel lanceerde Rendez-vous, een nostalgische podcastreeks met afleveringen uit het radioverleden van StuBru, elke dag een nieuwe aflevering, tot we weer naar buiten mogen!


Vriendschapsbandjes maken 

Marcramé armbandjes maken, hoe nostalgisch is dat? Perfect om samen met je kinders te doen. Vriendje jarig die geen feestje kan doen? Steek een vriendschapsbandje in de jarige zijn/haar brievenbus! Even vergeten hoe je dat ook alweer maakt? Hier een tutorial!