Welkom in de darkroom van Maison Slash. De enige plek in ons huis waar een slashparent anoniem en doodeerlijk zijn of haar verhaal kan doen. Zoals dit prachtig relaas over elkaar als koppel volledig kwijt zijn. En dan toch een niet voor de hand liggende keuze maken...

Kinderen krijgen, het is me wat. Ik moet je vast niet uitleggen dat de constante zorg, het slaaptekort en het geregel wat doen met een mens. Daarnaast probeer je ook nog wat te betekenen op je werk en moeten er af en toe pinten met de vrienden worden gedronken. Maar op één of andere manier sloegen we er toch in om alle borden in de lucht te houden. Allemaal, op één na dan. 

Want je moet ook werk blijven maken van je relatie, blijkbaar. Hadden ze niet gezegd op de neonatale. Ongemerkt blijken er voor alle tijd die je vroeger met twee besteedde meer kapers op de kust. Mijn vrouw had het eerst in de gaten (vrouwen zijn slimmer, je zal het altijd zien) maar de puf ontbrak ons beiden om er wat aan te doen. En dan eindig je voor je het weet in een soort van collegiale relatie. De boel draait, maar waar is de passie?

Bijna overal zagen we hetzelfde overlevingsgevecht. Soms zagen we die goed maar moeizaam lopen, maar we zagen ook veel collateral damage.

Flash forward naar enkele jaren (!) later. We zijn terug waar we moeten zijn. Onze band is weer als voorheen, completer beter zelfs. En dat is ons gelukt op -onder meer- een misschien onconventionele manier die Feeld heet.

Beetje bij beetje kwam de dialoog terug in onze relatie. We hebben een echt goede gesprekspartner aan elkaar en het was prettig om die terug te vinden. Relaties zijn dan een voor de hand liggend thema. Niet enkel de onze, maar ook die in onze omgeving. Bijna overal zagen we hetzelfde overlevingsgevecht. Soms zagen we die goed maar moeizaam lopen, maar we zagen ook veel collateral damage. Als je partner niet meer je eerste voorwerp van lust is, moet die energie ergens heen. Bloed kruipt niet waar het niet gaan kan, het gutst. Geen idee wanneer het er uit kwam, maar sinds de dag dat we aan elkaar lieten verstaan dat seks met anderen misschien niet al de rest op de helling moet zetten, is alles anders. Alsof de angel er uit is als je durft zeggen dat monogamie misschien niet de meest geslaagde menselijke constructie is. Misschien had die concrete aandacht van zo'n andere er mee te maken? Of misschien ook de erg opwindende fantasie tussen de lakens, waar het vuur -hoera!- ook terug was? We hebben daar veel over gepraat, veel over gefantaseerd. En hoe langer je dat doet, hoe minder vreemd het aanvoelt.

Feeld is Tinder voor mensen met een seksueel open geest én je kan er als koppel op.

De volgende stap is experiment. En nog meer gefantaseer en gepraat. En google. Want als we iemand zouden uitnodigen, moest dat een onbekende zijn. En daar bestaat, uiteraard, een app voor. Feeld is Tinder voor mensen met een seksueel open geest én je kan er als koppel op. Een profiel aanmaken is een eitje, aangeven wie er welkom is in de slaapkamer en swipen. Het viel op dat er kwaliteit aanwezig is, daar in die onbekende en opwindende wereld. En ook dat ze ver wonen. Zijn Belgen preuts of hebben ze de weg nog niet gevonden? Alleszins heeft het ons vele opwindende uren opgeleverd. Je gaat ook echt over je eigen seksualiteit nadenken. En het ging opnieuw wat normaler aanvoelen. Eens je de fakers er uit kan halen, ontdek je veel oprechte interesse en veel variatie. Dus vonden we het tijd om er dan maar eens echt werk van te maken. We hebben een kandidaat uitgekozen en er mee afgesproken in zo'n typisch café in een niet nader genoemde Nederlandse hoofdstad. Eén seconde voelt dat vreemd (afgezien van toch een zekere nervositeit de dagen ervoor). Maar de volgende zit je te kwekken alsof je elkaar jaren kent. Onze uitverkorene was duidelijk geen beginner en speelde het spel meesterlijk. Geïnteresseerd zonder intimiderend te zijn. En toen werd het moneytime. Voor de unicorn (ze zijn zo zeldzaam, meneer) was het allemaal goed, de keuze lag bij ons. En die was snel gemaakt, waarom waren we uiteindelijk tot daar gekomen? Met drie naar de Airbnb (maak er een hit van, Christophe!), een beetje aftasten dat overgaat in een soort paringsdans en het spel zat op de wagen. En in de wagen, enfin je weet wat ik bedoel, alles er op en er aan. Een beetje meer maturiteit had de unicorn geen kwaad gedaan, maar het was een opwindende ervaring. Het voelde aan als...seks. Normaal, maar dan met hulpstukken. 

Het is alsof je de draak in de onderwereld verslaat en je door mag naar de volgende level waar de zon altijd schijnt.

Wij hebben de smaak te pakken. Het is geen gekke on-off geweest maar we denken dat dit op onze menu-kaart blijft staan. Alletwee vinden we het nieuwe evenwicht beter dan voorheen. Alsof je de draak in de onderwereld verslaat en je door mag naar de volgende level waar de zon altijd schijnt.

Ik hou hier geen pleidooi dat alle koppels zich hier aan moeten wagen maar een hefboom zoeken om je relatie vlot te krijgen is een absolute aanrader!Wil jij ook graag jouw verhaal eens ongezouten en anoniem kwijt? Dat kan! Stuur gewoon een mailtje naar darkroom@maisonslash.be en wij behandelen jouw post met de grootste discretie.