Welke puber heeft Alexa of Siri nodig als je Moeder in huis hebt? Alle wiskundige, politieke en pizza vragen? Beantwoord binnen de 25 seconden. Taxiritten voor 5 personen in een straal van 40 km de klok rond? Zo geregeld. Verse en warme maaltijden aan huis waar je zelfs de voordeur niet voor moet openen? 'Ting', dinner's ready! Kan het nog beter (voor dat kind dan)? Hell yeah!  Want who needs de Moeder wanneer je unlimited data voor IEDEREEN in het gezin kan scoren bij Orange. Hallo kind van me, 't is hier gedaan met helikopteren en sneeuwruimen. Zoek het op, trekt uwe plan en laat mij gerust! 

De komende weken in uw kot blijven met pubers én ongelimiteerde data? We gaan er vanuit dat iedereen zich in stilte kan bezighouden. Kunnen we dat dan zo afspreken? Hét moment ook om dat jong geweld in een vat te gooien gevuld met zelfstandigheid in plaats van bier of wijwater. Om die pubers van je niet helemaal onbezonnen van start te laten gaan, kan je misschien wel al onderstaand lijstje van online hulpmiddelen even met hen doornemen. Want waar moeten ze in godsnaam de juiste hulp voor hun alles overheersende issues zoeken op dat grootse web?  We doen er of course met veel liefde alles aan om hen op weg te helpen en bij te staan in deze bijzonder moeilijke fase van hun ontwikkeling en de struikelblokken die daar bij komen kijken. 

En jij, slashparent, ga op je gemak aan het telewerken en zoek daarnaast alvast een nieuwe hobby, want je gaat niet weten wat gedaan met je tijd en al die data! 

1."Het lijkt bij momenten alsof mijn ouders een of andere onbegrijpbare Aziatische taal spreken"

Google Translate gives the answer. Of 't is te zeggen: de vertaling. Toon hen ook het knopje waar je woorden of zinnen kan inspreken om te vertalen. Vertel er ook bij dat Google de meeste talen herkent. Dat kan hen helpen wanneer je een volgende keer weer dat rare taaltje gaat gebruiken.

via GIPHY

2."Ik weet niet welke spieren ik moet gebruiken om het dopje op de tube tandpasta te zetten" 

Stuur je puber richting Ted Talks, daar zijn verschillende presentaties over de spierwerking te vinden. Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat de spieren van je puber 's avonds overbelast zijn en dat dat dopje daarom niet op de tube is geraakt. Wat yoga met Adrienne via YouTube kan hiervoor een oplossing bieden. 

3."Als ik een treinaansluiting heb gemist, weet ik niet precies hoe ik mijn ouders kan laten weten om me een uur later aan het station op te halen"

Ga effe samen zitten en toon hen met welke app's je perfect berichtjes kan sturen en ontvangen wanneer bellen écht niet kan. WhatsApp, Messenger, Instagram, ... Geef hen duidelijk te kennen dat je ook bereid bent om jezelf een account aan te maken op TikTok. En dat er geen krediet verloren gaat. Want ahja, unlimited data, remember? Alles voor een veilig en geborgen gevoel! 

4."Het verschil tussen in en op is me niet altijd even duidelijk"

Wie zoekt, die vindt. Dus ook voor dit obstakel is er een oplossing op 'tinternet'. Check it out!

5. "Door mijn veel te drukke agenda vind ik niet altijd de tijd en de energie om mijn kamer op te ruimen"

Alle begrip hiervoor, want dat gevoel kennen we maar al te goed. Drukdrukdruk! Installeer samen de Payconiq app en toon je puber hoe hij/zij geld kan overmaken naar jouw rekening. Een dienstencheque kost momenteel €9, je kan er eventueel nog extra administratiekosten en/of vervoerskosten bij aanrekenen. 

6. "Er kwam geen handleiding bij de wasmand, dus ik weet niet hoe dat deksel eraf moet en die vuile was erin" 

Tja, een kast van Ikea krijgt ook gene mens deftig geïnstalleerd zonder stappenplan. Stel hen gerust door te zeggen dat vrijwel elke handleiding te vinden is op het wereldwijde web, zowel in woord als in beeld. WikiHow heeft zelfs voor de gekste dingen een handleiding te gooi. Je kan natuurlijk ook hier een dienstencheque'ske met de Payconiq app voorstellen. 


7. "Het lijkt alsof iemand mijn zakgeld telkens op de 9de van de maand opeet" 

Ga vooral niet meer mee in hun fantasie en maak hen vooral meteen duidelijk dat zo'n dingen niet mogelijk zijn net zomin als Sinterklaas echt bestaat. Die leeftijd is gepasseerd. Maahaar, je kan hen wel gelukkig maken door te zeggen dat jongeren vanaf 15 jaar een studentenjob kunnen scoren om hun bankrekening en snoeplade te spijzen. En met die unlimited data kunnen ze uren op zoek gaan naar het meest geschikte en vooral best betaalde jobke!

Hebben jullie bij deze een dikke vette goesting gekregen naar een mitraillette met wat data à volonté als side dish? Check dan zeker eens bij Orange naar wat lekkers ze daar voor het hele gezin in de toog hebben liggen!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Orange. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is, als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.