Alert! Zondag 13 juni is het vaderdag. Volledig vergeten of gewoon een totale cadeautjes-blackout? Wij vroegen onze lezers om raad en kregen heel wat toffe ideetjes. Hieronder de kei veel doe-tips en geef-tips opgelijst. Klimmen in een hoogteparcours of pizza's maken op een pizzasteen? Het is gewoon nog maar een kwestie van kiezen.

DOE-DINGEN

#1 De wandeling en picknick combo

Ga een een frisse neus halen met het hele gezin in een tof bos of park. Neem een picknick-kleedje mee, et voilà de zondag is weeral gevuld.

#2 De classic: ontbijt op bed

Voor moederdag maakten we een artikel over leuke ontbijtreceptjes. Ga er maar vanuit dat deze ook bij padré in de smaak zullen vallen.

#3 Organiseer een fietstochtje

Simple as that! Gewoon met z'n allen de fiets op en nieuwe plekken ontdekken. Misschien een route uitstippelen met een overzetboot? Da's altijd plezant!

#4 Maak zijn lievelingsgerechtje of ga gewoon naar de frituur

Culinair ingesteld? Hoppakee schort aan en gaan met die banaan! Minder op je gemak in de keuken? Ga frietjes halen bij de frituur en maak er een gezellige tv-avond van. Tenzij zondag altijd al frietdag is natuurlijk, ga dan eens voor afhaalchinees.

#5 Geef hem een pedicure

't Is natuurlijk te bekijken hoeveel je precies voor elkaar overhebt. Je kan hem ook altijd gewoon naar het dichtstbijzijnde salon sturen. En ja hoor, mannen kunnen dit ook appreciëren.

#6 Maak zelf een aantal kruidenmengelingen voor zijn BBQ marinades

Vind je zelf ook dat het eigenlijk altijd een beetje te lang duurt dat barbecueën? Maak wat kruidenmengelingen die het hele proces wat versnellen.

#7 Ga een dagje naar de zoo of boerderij

Een dagje slenteren in de zoo en mopjes maken over wie op welke aap lijkt, heerlijk toch? Tegenwoordig werken veel dierentuinen met reservaties, dus vergeet je ticketjes niet op voorhand te bestellen!

#8 Bak iets lekkers

Ons magazine staat boordevol bak-inspiratie. Lekkere receptjes vind je hierzo!

#9 Maak een activiteitenbon

Laat ieder kind een bon maken voor een activiteit die ze graag met hun papa willen doen nu het terug kan. Dat is ineens iets om naar uit te kijken. Da's dus twee vliegen in één klap.

#10 Ga klimmen in een hoogteparcours

Je avontuurlijke kant naar boven halen? Dat kan in een hoogteparcours, als je durft natuurlijk! Een prima idee voor op die bon van hierboven.


GEEF-DINGEN

#1 Een zelfgemaakt knutselwerkje

Maison Slash heeft een hele rubriek die geweid is aan DIY's. Check hier de leukste knutselideetjes en zet de koters aan het werk!

#2 Een toffe poster

Ga voor eentje met een schets van je pasgeboren baby op ware grootte of voor een poster met de stand van de sterren op het moment dat jullie kleine geboren werd. Emotioneel momentje gegarandeerd!

#3 Een (alcoholvrije) spirit

Ga voor een alcoholvrije spirit of een goeie fles whisky, wijn of bier. Wist je dat je de fles van je spirit zelfs kan laten personaliseren?

#4 Alles wat met barbecue te maken heeft

We know, cliché! Maar het is zo. Om een of andere reden houden (bijna) alle vaders ervan om achter een BBQ te staan. Als hij er nog geen heeft, kan je hem 'gewoon' een BBQ geven, als hij al wat gevorderd is, zijn een vleesthermometer of een BBQ-stempel wel leuk. Die laatste is wel alleen voor de échte gadgetman.

#5 Een moestuinpakket

Voor de vader met de groene vingers! Zelf niet zo handig met planten? Hier vind je een artikel dat van A tot Z uitlegt wat je precies in huis moet halen. 

#6 Een abonnement op een krant of magazine

Sinds heel het corona-gedoe beseft dat dat tragere leven wel in de smaak valt? Geef hem een abonnement op een krant of magazine. Lekker luieren in de zetel met een koffie en de krant, het kan toch niet beter?

#7 Een mooi whiskyglas

Voor de vader die 's avonds graag nog een slaapmutsje nuttigt, is een mooi glas een heel tof idee. 

#8 Een veel te dure fles olijfolie die je normaal nooit zou kopen

Staan jullie in de supermarkt vaak te staren naar een fles olijfolie die toch net wat te decadent is? Dan is dit de cue! Leg deze olijfolie voor vaderdag toch eens in je (online) winkelkar.

#9 Een pizzasteen

Ook al eens een poging gedaan om zelf pizza's te bakken? Dat smaakt toch niet hetzelfde, hè... Een pizzasteen kan vader wel al in de juiste richting sturen. Zo'n plaat zorgt ervoor dat de bodem van de pizza heel heet wordt, waardoor je minder kans hebt op een rauwe bodem.

In dit artikel gebruiken we affiliatie links. Dat wil zeggen dat als jij klikt op de link en een aankoop doet, dat wij daar een klein percentage van krijgen. Jij betaalt niet meer voor het product dan als je rechtstreeks naar de welbepaalde website gaat. Je helpt ons alleen bij het ondersteunen van Maison Slash. Waarvoor dank!