Je snakt ernaar om even thuis te blijven bij de kinderen tijdens de vakantie? Dat kan, meestal. Maar dan moet je er wel een paar ingewikkelde administratieve taakjes bijnemen. Uurgh. En daar heb je dan weer weinig tijd voor... want je moet werken én voor de kinderen zorgen. Slashparent en blogster Amaury nàm de tijd en zocht een weg doorheen tijdskrediet, aanmoedigingspremies en ouderschapsverlof. Bedank haar maar.  

Amaury werkt fulltime in de privésector, maar wil graag 4/5 werken. Daarom puzzelde ze en zocht ze de uitgang achter alle ingewikkelde aanvraagdoolhoven uit. Nuttige info die Maison Slash graag deelt met jou!  

Kleine nota: onderstaande geldt enkel voor werknems in loondienst. We hopen op een ambitieuze slashparent die de freelancer-kant ook even uitzoekt. Fp27pOOII72a1N3vacSaQtyrO2RqgncnK8RX1cmv.png


9lsh9yqGZu64ufBSDGQXBIdQwNKGAkT2wOnBQjeg.png

A5SUXLHNAkOlk96xt1BWYgQqRBOKyXV8K3oY8UDO.pngbinnenkort in je hangmat?

Amaury is intussen thuis aan het genieten met haar dochter, en werkt binnenkort 4/5de. Hoop jij op hetzelfde? Dan brengt haar stappenplan misschien inspiratie?  Zo zal ze eerst minstens 10 maand 4/5 werken met ouderschapsverlof, nadien eventueel verlengen met het overblijvende ouderschapsverlof en desnoods ook met tijdskrediet. 

Maar je kan ook alles wat mixen: eerst een maand ouderschapsverlof en dan 4/5 werken op tijdskrediet, wat je zelf maar wilt!  

Aan alles komt ooit een einde

Het is ook goed om te weten dat je tijdens je volledige carrière maar recht hebt op 12 maandelijkse aanmoedigingspremies, daarom kan het handig zijn om bijvoorbeeld tijdens volledige maanden verlof een premie aan te vragen. Let wel op: niet iedereen heeft recht op een aanmoedigingspremie, dat is al zeker afhankelijk van de sector waarin je  werkt maar ook van nog andere factoren. Ga dit dus zeker even na!

Nog een laatste leuke tip: er bestaat zoiets als 'Break@work' en ondanks dat het ons niet écht toelaat om even alle boeken te sluiten, je kan er wél gemakkelijk mee nagaan hoeveel maanden of dagen tijdskrediet, loopbaanonderbreking of thematisch verlof je nog hebt. En dit ook voor mensen die in andere sectoren werken dan Amaury.

Schermafbeelding+2018-06-15+om+16.42.35.png?format=2500wSchermafbeelding+2018-06-15+om+16.42.47.png?format=2500w