"Maak je lijf zomerklaar met deze 5 tips" of  "In 7 eenvoudige stappen terug naar die bikinibody". Wat ons betreft gaan we simpelweg voor dit: je hebt een lijf, doe een bikini aan, et voila.  Maar wie toch een miniworkoutje zou willen, doe dit gewoon tussen de soep en de patatten. Zoals slashparent Lies.  LIES Bon. 't Is juni. De vogels fluiten nu heel hard. De lavendel bloeit. De zon schijnt in m'n ogen. Bijna zomer. Maar wanneer ik in de spiegel kijk, zie ik vooral nog wintervet. En -vel. Fuck. En de zomervakantie is al geboekt. Tijd voor actie. Denkt mijn hoofd. Mijn lijf kwabbelt maar wat mee.

Maar hoe? Waar? Wanneer? En vooral: wat?

Wat ga ik doen om die speklaag aan te pakken? Fitness? Ik dacht het niet. Duur. Te ver. Te veel strakke zwetende lijven die uren aan een stuk met golvende manen elegant staan te galopperen op de loopband. No way dat ik daar ga tussen staan. Ik val gegarandeerd op m'n gezicht. 't Is niet dat ik het niet geprobeerd heb, hoor, die fitness. Een paar keer zelfs. Maar zonder echt resultaat en met weinig intrinsieke motivatie. En extrinsieke motivatie als in 'Wanneer ik drie kilometer gefietst heb, mag ik een potje Ben & Jerry's', draagt ook niet echt bij tot een strak resultaat. Lopen dan? De Evy-helpt-jou-op-weg-aanpak. Uhu. Ook niet. Merci. Doelloos rondlopen, niet mijn ding. Maar. Ik denk dat ik het gevonden heb. Een manier om mijn lijf te tonen.

De Foute Fuif-workout

We introduceerden ze een paar weken geleden en zijn fan. Enorme fan. Manlief heeft z'n vaste plek aan de draaitafel (allez, ja, zijn smartphone + Spotify en boxen) terwijl dochter en ik dansen alsof ons leven ervan afhangt. Hoe het werkt? Wel. Starten doen we meestal met een schlager of zo'n pompende carnavalshit, op het moment dat ik de soep maak. Hel. Die liedjes. Niet zozeer de soep. Maar kleuters worden daar blijkbaar wild van. Dus passeren hier Het VliegerliedSnollebolleke en 'Laat de zon in je hart'. Smijt daar nog een versie van de 'In Zaire', de Hockey Pokey en wat 'Hoofd, schouders, knie en teen' tussen en we zijn vertrokken. Eerst wat opwarmen, maar na drie songs hop skip ik door de living alsof ik opnieuw 16 ben en op een beestige chirofuif sta. De bedenkelijke blikken van de kleuter negeer ik gemakkelijkheidshalve maar even. Daarna is het tijd voor wat 90's-classics terwijl ik de groenten snijd: Dr. AlbanGala en Haddaway. We shuffelen ons een weg doorheen onze tienertijd. Oh, deze! Of de Vengaboys, die was ik al helemaal vergeten. Net als Bailando en ooh, Cotton Eye Joe ! We rijden op onze denkbeeldige paarden het huis door. Proberen elkaar te vangen met al even denkbeeldige lasso's. De pasta moet toch nog even op staan. We gaan er volledig voor. Ons kind denkt dat we gek geworden zijn. Maar ze doet toch maar mee. Kwestie van de fun niet te missen. Wanneer het eten klaar is en we, toch lichtjes buiten adem, aan tafel schuiven, schakelen we over naar wat rustigere muziek. Genoeg workout voor vandaag. 't Was hard. Goed en vermoeiend. Ik verdien een potje chocomousse als dessertje en ga voor een mombod deze zomer. Net als de vijf zomers daarvoor. NOTA: Voor extra plezier en foute fuiven-inspiratie maakte ik alvast een Foute Fuif-playlist aan op Spotify. Bedien u :-) lies catterselLies Cattersel (37)  is samen met haar man Pieter (37) slashparent van Noor (5) Lerarenopleider van beroep / godsdienstwetenschapper en bedrijfscommunicator van opleiding /  schrijver by heart Blogt op Mijnmamaenik Lies dwaalt rond, verkent, zoekt. Verwondert zich. Lacht, huilt, hoopt. Heeft lief. Wordt.